SK Beveren is uit een diep dal aan het klimmen. Dat is de conclusie na de probleemloze 3-0 overwinning tegen Francs Borains. Het pakt 6 op 6 en dat lijkt een prima basis om aanstaande zaterdag 4 november naar het Lisp te vertrekken.
De Pallieters pakten overigens, net als SK Beveren, ook 6 punten uit hun laatste 2 wedstrijden. Knap ook dat Beau Reus met zijn vijfde clean sheet van het seizoen alweer zijn netten kon schoon houden, maar daar heeft zijn defensie ongetwijfeld een mooi aandeel in. Wat ons nog het meest plezier doet is dat de ploeg eindelijk vaste vorm krijgt en het voetbal steeds beter wordt. Het merendeel van onze Leeuwen straalt vertrouwen uit en daar heeft de 0-3 tegen Club Nxt zeker iets mee te maken. Die optelsom maakt dat spelers het niveau halen waarop ze werden beoordeeld om aangetrokken te worden. Goncalves strooit prachtige voorzetten en de neus van Koyalipou voor doelpunten is flink aan het ontdooien waardoor hij stilaan positie aan het kiezen is bovenin de lijst van topschutters. Mooi dat ook Jakov Filipovic in zijn rol aan het groeien is en in Vukostijl nagenoeg alle kopduels wint. Francs Borains was gisteren een maatje te klein, maar toegegeven, als het de Henegouwers een beetje had meegezeten (bal van de ingevallen Chevalier op de paal), had Reus toch een bal uit zijn netten moeten vissen. En wat blijft pech Salech achtervolgen. Ook gisteren weer een bal op het kader, net zoals in de beginfase tegen Waregem, om nog van Deinze te zwijgen. Er komt een moment dat die pogingen hun doel niet zullen missen en dat kan de concurrentie voorin alleen maar ten goede komen. De supporters vroegen om bevestiging van de winst tegen Club Nxt en die hebben we tegen Borains gekregen. Geen twee zonder drie? Terugkeren met een goed resultaat uit Lier volgende week zaterdag en ons klassement zal er een heel stuk vriendelijker uitzien als amper een week geleden. Wanneer de supporters zoals gisteren bij een 3-0 voorsprong beginnen te mopperen over onbegrijpelijke vervangingen, dan zijn we goeie weg!
Lees hierna het verslag van Maarten Van Mieghem van de officiële website van SK Beveren

SKB SCOORT OPNIEUW DRIE KEER EN PAKT 6 OP 6

Onze Leeuwen zijn er vanavond in geslaagd een tweede overwinning op rij te behalen. Al vroeg in de partij bracht Koyalipou geel-blauw op voorsprong, vlak voor rust verdubbelde Filipovic de score. In de tweede helft bracht Koyalipou, na een geniale pass van Goncalves, de 3-0-eindstand op het bord.

Onze Leeuwen wilden er vanavond geen gras over laten groeien en trokken meteen naar voor. In de 10de minuut kreeg Goncalves te veel vrijheid, zijn schicht ging slechts een metertje naast. Zes minuten later kon Limbombe vanop eigen helft oprukken. Doelman Saussez had nog geen zin in een vroege tegentreffer en pakte uit met een knappe parade.
Twee minuten later moest Saussez zich alsnog vroeg in de partij gewonnen geven. Een voorzet van Limbombe belandde via het lichaam van verdediger Obissa pardoes in de voeten van Koyalipou. De spits miste niet: 1-0, SKB al vroeg op voorsprong!

Onze Leeuwen hadden duidelijk vertrouwen getankt en gingen meteen op zoek naar een nieuwe treffer. Na een knappe collectieve aanval probeerde Geusens Saussez met een hakje te verrassen, de bal eindigde echter in de handen van de doelman. In de 25ste minuut staken ook de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster. Reus moest meteen zeer attent reageren op een inzet van Guirassy.
Vlak voor de rust duwden onze Leeuwen het gaspedaal nog eens in. Saussez stond pal op een uithaal met links van Limbombe, Geusens krulde een hoekschop bijna in één tijd binnen. Bij de daaropvolgende fase konden de supporters wel een tweede keer juichen. Goncalves zocht en vond met een hoekschop Limbombe aan de tweede paal. De flankaanvaller bediende Filipovic perfect voor doel: 2-0, meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon minder intens dan de eerste. Curci zorgde voor de eerste dreiging na rust, zijn wilde uithaal eindigde in de tribune. Aan de overzijde deden onze Leeuwen de netten wel opnieuw trillen. Goncalves zette Koyalipou met een geniale pass op weg naar doel. De spits bleef oog in oog met Saussez ijzig kalm en lepelde de bal met een fraaie lob in doel: 3-0, de Freethiel ontplofte! Amper drie minuten later kon de thuisaanhang bijna opnieuw juichen, maar Saussez gunde Limbombe vanavond geen doelpunt.
Na een uur spelen voetbalde ook Francs Borains een knappe aanval bij elkaar. Reus moest uiteindelijk niet ingrijpen, de knal van Lavie ging naast.

Het laatste halfuur van de partij werd vooral gekenmerkt door heel wat wissels bij beide teams. Chevalier trof zeven minuten voor tijd wel nog de paal na een snelle counter. Aan de overzijde kende een poging van Salech hetzelfde lot. Ook Limbombe deed nog een allerlaatste poging om Saussez te verslaan, maar die vond drie tegendoelpunten meer dan voldoende. Eindstand: 3-0.

Woensdag (1/11) wacht onze Leeuwen een nieuwe thuiswedstrijd. Geel-blauw neemt het dan om 20.00 uur in de Croky Cup op tegen Westerlo. Tickets kunnen zoals steeds aangekocht worden via skb.roboticket.com.