StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Supportersclub Freethielvrienden Bornem legt een bus in naar Lierse.
Komende zaterdag 4 november om 20 uur is SK Beveren de gast op het Lisp. Om 18.30 uur vertrekt er een supportersbus in Hingene aan Café De Zwaan met bestemming Lier. Het betreft een risicowedstrijd en dus is vervoer met eigen wagen NIET mogelijk. In Hingene opstappen kan wel en het volstaat een mailtje te sturen naar info@freethielvrienden.be om in het bezit te geraken van de gegevens om in te schrijven. Wie geen lid is van de Freethielvrienden Bornem betaalt 11 Euro voor een zitje op de bus. Een staanplaats kost 10 Euro, een zitplaats 15 Euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 5 Euro, zowel voor een staan- als zitplaats. Om weer aansluiting te krijgen bij de middenmoot is dit een zeer belangrijke match voor SK Beveren en dus alle steun voor onze Leeuwen bijzonder welkom.

* De motor van KSK Beveren draait op volle toeren.
Het zijn drukke tijden voor eersteprovincialer KSK Beveren. Donderdag jl. moest het nog Europees aan de bak (dadelijk meer daarover), maar gisteren zondag wachtte een lastige opdracht op bezoek bij Munkzwalm. Geert De Vreese schrijft jullie bij.

KSK Beveren heeft zondagnamiddag een moeilijke klip omzeild, het won met 0-2 uit bij Munkzwalm.
Een zieke doelman Van Goethem moest in extremis verstek laten zodat De Schepper in doel kwam.
De partij kon niet beter beginnen voor Beveren toen Sinnaeve reeds na drie minuten onhoudbaar kon binnenkoppen. Een ideale start dus en met die 0-1 gingen we ook rusten.
Halfweg de tweede helft leek de wedstrijd beslist toen Van Osselaer kon scoren : 0-2. De van Hamme overgekomen spits stond toch al een tijdje droog.
Toch kwam er enkele minuten later weer wat spanning in de partij toen doelman De Schepper werd uitgesloten. De ingevallen spits Pieren nam plaats onder de lat en dit voor de laatste twintig minuten.
Ondanks de numerieke meerderheid wist Munkzwalm niet meer te scoren zodat de Beverse zege niet meer in gevaar kwam. Een mooie en belangrijke overwinning voor geelblauw dat meteen ook uitstekende zaken doet in het klassement. Beveren staat nu op een gedeelde tweede plaats op 1 puntje van leider Drongen, dat dit weekend wel zijn derde nederlaag van het seizoen leed.
Volgende zaterdag komt hekkesluiter Kleit afgezakt naar de Freethiel, maar onderschatting is volkomen uit den boze.

Een paar dagen eerder, afgelopen donderdag dus, was het Noorse FC Oslo de gast op de Freethiel en dat in het kader van de Fenix-Trophy. Geert De Vreese viel net buiten de wedstrijdselectie waardoor hij voor ons kon fungeren als aandachtig toeschouwer met een leuk verslagje. We zijn er klaar voor Geert!

KSK Beveren heeft donderdagavond op het kunstgrasveld van de Freethiel zijn eerste Europese opdracht tot een goed einde gebracht. Geelblauw won nipt maar verdiend met 1-0 van het Noorse FC Oslo en dit met een veredeld B-elftal.
De eerste helft bracht weinig doelgevaar, ook al vanwege de fel opzittende bezoekers en daarbij keken ze ook niet op een foutje. Het tempo lag toch ook wel wat hoger dan een doordeweekse wedstrijd in de eerste provinciale maar we gingen dus rusten met een logische 0-0. De tweede helft bracht veel meer doelgevaar met de meeste kansen voor Beveren en dat leverde succes op in de 65ste minuut. Een prima voorzet van Zinga werd met de borst door Dahmany binnengeduwd : 1-0.
Beveren miste nog enkele kansen op de 2-0 en in de allerlaatste minuut kwam de zege nog even in gevaar toen een kopbal van de bezoekende doelman op de lijn werd gered. Een goed begin dus voor Beveren in de Fenix-Trophy.
Een leuk weetje is dat op het shirt van De Noren een afbeelding stond van de schilderij "De Schreeuw" van Münch en dat deed Rudi Beck aan iets denken. Zo wist Rudi zich te herinneren dat er ooit een ex-speler van het eveneens Noorse Valerengen later op het verkeerde pad is geraakt. Zijn naam is Pal Enger en hij speelde dus met Valerengen in 1986 tegen KSK Beveren voor de toenmalige UEFA-cup. Enger kon twee peperdure schilderijen van Münch stelen, met daarbij dus het schilderij "De Schreeuw".

GDV & PVW