StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dender helemaal, maar ook SK Beveren een beetje winnaar van de speeldag.
Een derde van de competitie in de Challenger Pro League zit er op en de speeldagen 9 en 10 zorgden voor een opflakkerend lichtje in de Beverse ogen. Het pakte zowel vorige week uit bij Club Nxt en afgelopen zaterdag thuis tegen Francs Borains met telkens een kurkdroge 3-0 waardoor het stilaan voeling met de buik van het klassement krijgt. Wat de voorbije 2 speeldagen meezat was het verrassend puntenverlies van heel wat ploegen bovenin. We gaan er van uit dat de 2 plaatsen die recht geven op rechtstreekse promotie buiten schot zijn en wellicht blijven, maar indien onze Leeuwen van een serietje een serie maken en de ploegen bovenin beurtelings punten blijven morsen, komt de top6 steeds dichterbij. Na onze rampzalige start moet dat het eerstvolgende objectief zijn. Bijkomend prettig aan de voorbije 2 overwinningen is dat die het gevolg van een collectief sterke prestatie waren en daar zullen we het dit seizoen van moeten hebben. We hebben er lang op moeten wachten, maar er worden eindelijk bepaalde spelpatronen zichtbaar waardoor ook het niveau van ons voetbal in de lift zit. Er is onmiskenbaar verbetering waarneembaar, maar we hebben zo diep gezeten dat zelfs 2 opeenvolgende zeges om bevestiging blijven smeken.

De winnaar van deze tiende speeldag was het Dender van Timmy Simons dat na een knappe tweede helft niet onverdiend met de winst aan de haal ging op 'T Kiel. Daardoor zijn de Ratten hun virtuele koppositie kwijt. Het blijft mij verbazen dat De Deckers derde keuze van vorig seizoen (Reyners en Tshimanga) vaste waarden blijven in de basis van Andreas Wieland. Met Bruny Nsimba stond in het andere kamp een tweede keuze van vorig seizoen, later zou met Olivier Myny nog een vierde speler met een Bevers verleden opdraven en hij lag met zijn late invalsbeurt mee aan de basis van de winnende Denderse treffer (0-1). Het huidige Dender is een bijzonder taaie klant waar nog veel ploegen hun tanden op zullen stuk bijten.
De topaffiche van deze speeldag werd op vrijdagavond afgewerkt in Lommel waar Waregem op bezoek was. Met het 1-1 gelijkspel mochten de bezoekers het meest tevreden zijn. Lommel is in staat voetballend elke tegenstander over de knie te leggen, maar de efficiëntie ontbreekt soms omdat ze het vaak te mooi willen doen. Op zondag 12 november komt Lommel naar Beveren en dat is een affiche om naar uit te kijken. En ja, Gano pikte toch weer zijn goaltje mee aan de Gestelsedijk.

Luik liet zich in eigen huis verrassen door de youngsters van Anderlecht (0-2) en dat deed ook Deinze op bezoek bij rode lantaarn SL16 (2-1). De beloften van Standard verdubbelen daarmee hun puntenaantal en voor Deinze is dit duur puntenverlies in hun streven naar een plaatsje bij de top6.
Ook de jonkies van Genk gingen verrassend ondruit tegen onze eerstvolgende tegenstander Lierse. Kort voor het einde zag het er echter nog naar uit dat de punten in Genk (Geel) zouden blijven, maar de 2-1 voor Genk werd om discutabele redenen afgekeurd waarna de Pallieters in het absolute slot de klus helemaal klaarden (1-3).
Met de brilscore tussen Oostende en Patro Maasmechelen schieten beide clubs weinig op.
Seraing knoopte terug aan met een driepunter (2-1) en Club Nxt was het slachtoffer. De pandoering die SK Beveren de Bruggelingen aansmeerde is blijkbaar nog niet verwerkt.

Slotsom van de tiende speeldag : het koekt zowel bovenin als in de middenmoot netjes samen en ook in de kelder is er door de winst van SL16 beweging gekomen en dat zagen ze aan de kust liever niet gebeuren. Morgen woensdag is er bekervoetbal met voor SK Beveren het leuke bezoek van Westerlo. Indien ik mocht kiezen, doe maar een driepunter op het Lisp en een lekker potje tegen Westerlo en dat hoeft niet per se met winst af te lopen.
Tot slot nog meegeven dat Aleksandar Vukotic voor de tweede keer dit seizoen in het elftal van de week werd opgenomen in de Duitse tweede klasse en dat stelt heus wel iets voor. We hebben wel eens gesakkerd op Aleksandar omdat hij bij momenten moeite had om zijn temperament onder controle te houden, maar wat een kanjer en geweldig dat er geen gebeurtenis op de Freethiel aan zijn aandacht ontsnapt. Laat ons hopen dat Jakov Filipovic in de voetsporen van Vuko kan treden en het is fijn vast te stellen dat die vergelijking stilaan in de positieve zin evolueert.

PVW.