StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB PLOEGEN MET ANDERE AMBITIE DAN DE CROKY CUP.

Vanavond nemen SK Beveren en Westerlo het tegen mekaar op in de 16de finales van de Beker van België en een thuiswedstrijd is dan altijd prettig meegenomen voor de fans. Winnen is waar elke sporter het voor doet en lelijk of mooi, de zoete smaak van een overwinning valt met niets te ruilen. En toch begint deze wedstrijd onder een gesternte dat beide teams zich bij aanvang van het seizoen heel anders hadden voorgesteld. Zowel SKB als de Kemphanen hebben een dramatische competitiestart achter de rug en waar onze Leeuwen stilaan uit een diep dal klauteren, blijft Westel na het 1-3 verlies tegen leider Union van afgelopen zondag, voorlopig in de hoek waar de klappen vallen.
Men is geneigd te denken dat Jonas De Roeck en zijn mannen andere prioriteiten hebben dan doorgaan in de Croky Cup, maar anderzijds kan zo'n bekertornooi een interessante afleiding zijn op het competitiegebeuren en het zal niet de eerste keer zijn dat een goeie bekermatch en overwinning een kentering inluidt. Daar zitten we in Beveren uiteraard niet op te wachten, maar het is de sympathieke Kemphanen zeker gegund om liever vroeg dan laat uit de kelder van de JPL te ontsnappen.
SK Beveren en Westerlo worstelen op dit moment met een vergelijkbaar ongemakkelijk gevoel. Beide clubs, elk op hun niveau, hebben een schitterend seizoen achter de rug. SKB deed tot de laatste speeldag mee voor de titel, Westerlo draaide een seizoen zonder zorgen en werd vaak geprezen voor zijn aantrekkelijk voetbal waarbij coach Jonas De Roeck heel wat credits kreeg toegeworpen voor zijn geprezen aanpak. Dat smaakt naar meer zagen de respectievelijke entourages het nieuwe seizoen zonder twijfel hoopvol tegemoet, maar daar besliste de zomermercato anders over. Meer nog dan bij Westerlo, vertrokken bij SK Beveren, vooral in het offensieve compartiment, maar ook met Vuko, de belangrijkste sterkhouders van het elftal en erger, de meeste nieuwkomers hebben alle moeite van de wereld om nog maar tot de enkels van de vertrekkers te reiken. Bij Westel een gelijklopend verhaal, maar de inhoud van de container met, ik laat mij vertellen best dure spelers en tal van nationaliteiten, viel toch wat tegen. Opgelet : de Turkse investeerder bij Westerlo was ongetwiijfeld bezield met de beste bedoelingen, net zoals de Bolt Football Holdings dat bij SK Beveren was, maar, gelukkig voor de sport, vormen veel centen niet altijd een garantie op succes.
Als belangrijkste vertrekker bij de Kemphanen citeren we Maxim De Cuyper die werd gehuurd van Club Brugge. Bekendste nieuwkomer is Lucas Stassn van Anderlecht en die zijn we vorig jaar wel enkele keren tegen gekomen, hopelijk vanavond niet.
Vorig seizoen eindigde het bekeravontuur van SK Beveren na een thriller van 120 minuten tegen Antwerp in 2-2. De strafschoppenreeks was een maat voor niks, want Hoggas met een mislukte Panenka en Mbokani maakten vroegtijdig een einde aan de Beverse hoop.

Patrick Van Wesemael.