StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Leider mag speeldag 11 op gang trappen.
Vanavond staan er 2 wedstrijden op het programma in de Challenger Pro League. Leider Waregem mag die mooie positie thuis verdedigen tegen provinciegenoot Oostende. Op basis van de huidige rangschikking zou dat geen probleem mogen vormen, maar toch! In het eigen Regenboogstadion kon Zulte-)Waregem nog maar een keer de punten thuis houden, terwijl het buitenshuis een bijna perfect rapport kan voorleggen (alleen in Lommel liet het vorige week een 1-1 gelijkspel optekenen. Oostende van zijn kant sprokkelt bijzonder moeizaam punten, maar realiseerde wel een bekerstunt midweeks op bezoek in Eupen (0-2).
Met wat goeie wil kunnen we Jong Genk tegen Club Luik een match uit de middenmoot noemen.
Zaterdag begint met een leuke pot tussen de RSCA Futures en Lommel. De wedstrijd vangt aan om 16 uur. De Anderlecht youngsters gingen vorige speeldag verrassend winnen bij Club Luik, terwijl Lommel en Waregem het bij een 1-1 puntendeling hielden.
Francs Borains - Sl16 is een Waals onderonsje waarbij het benieuwd uitkijken is of de beloften van Standard een verlengstuk kunnen breien aan hun verrassende winst vorige speeldag tegen Deinze.
Om 20 uur rolt de bal op het Lisp waar SK Beveren een poging zal doen om de positieve lijn van de voorbije 3 matchen (de bekerwedstrijd tegen Westerlo meegerekend) door te trekken.
Mits winst kan het gouden zaken doen en staat het plots op een zucht van de top6, een beeld dat we ons tot voor 2 speeldagen niet konden voorstellen. De ploeg van Wim De Decker is plots aan het voetballen geslagen en staat als een huis. Belangrijk : de bekerpartij tegen Westerlo bracht de bevestiging dat de bankzitters klaar staan om wanneer nodig hun opwachting te maken en in een lang en zwaar seizoen is dat een interessant gegeven. Maar ook Lierse kan de punten bijzonder goed gebruiken en niet vergeten, ook de Pallieters beginnen tegen SK Beveren met een 6 op 6 in de achterzak. De middagwedstrijd op zondag heeft plaats in Deinze waar Dender op bezoek komt. Beide ploegen zijn mekaar min of meer waard, met misschien een lichte voorkeur voor de uitploeg. Deinze kan zich optrekken aan het bereiken van de 8ste finales van de Croky Cup, Dender daarentegen werd met de strafschoppen uitgeschakeld door Kortrijk.
Patro Maasmechelen ontvangt Seraing en de speeldag wordt afgesloten met Club Nxt-Beerschot. Beiden ploegen lieten recent mogelijkheden onbenut om koploper te worden en zijn dringend op zoek naar een nieuwe driepunter.

* Dieumerci komt stilaan onder stoom.
Het zijn korte seizoenen voor Dieumerci Mbokani. Vorig jaar sloot hij ook redelijk laat aan om half oktober te debuteren bij SK Beveren en hij maakt er blijkbaar een goede gewoonte van om een lekker lange vakantie te nemen. Leuke bijdrage ontvangen van Luc Rombaut over het parcours van Dieumerci bij zijn Armeense werkgever.
Dieumerci Mbokani heeft, na 4 invalbeurten met 1 doelpunt op de teller, de voorbije donderdag de 1e keer mogen starten met zijn ploeg FC Noah Erewan. Daarin was hij goed voor 70 minuten speeltijd. 4 Dagen later, de voorbije maandag, mocht hij opnieuw starten en was hij goed voor 51 minuten speeltijd. Lang genoeg om zijn 2e treffer te scoren en zijn 1e assist te brengen in de Armeense competitie. Zijn ploeg staat momenteel op de 3e plaats met 27 punten, en dit is 12 punten achterstand op de koploper. De competitie daar duurt 36 speeldagen en ze hebben er 14 afgewerkt. Er zijn 10 ploegen in de competitie en de teams spelen 4 keer tegen mekaar.
Met dank aan Luc Rombaut.

* Wat een geweldige affiche!!!
Donderdag had de loting plaats voor de 8ste finales van de Croky Cup en met Union St.-Gillis kwam een gedroomde tegenstander uit de bus. Hoeveel keer vriend Jan het mij al de voorbije jaren heeft gezegd weet ik niet, maar het moet dus gemeend zijn. "Als ik Union aan het werk zie moet ik altijd terugdenken aan het vroegere SK Beveren, met als enige verschil dat zij geen Schönberger hebben". Grinta, passie, aanvallend voetbal, volksploeg Union heeft het allemaal en wellicht vandaar de steeds terugkomende vergelijking van Jan. En er zijn nog een paar raakpunten : nu al een jaar of 3 moet het afscheid nemen van zijn betere voetballers, maar de leemte wordt telkens opgevangen door alweer onbekende en toch uitstekende spelers, idem dito het geleverde spel en de resultaten. Niet voor niks dat Union bij het merendeel van de Belgische voetballiefhebbers enorm veel sympathie geniet en dat is volkomen terecht. Een gedroomde loting en dan nog op de eigen Freethiel, al heb ik reeds iemand de opmerking horen maken : "jammer dat het niet in Brussel is, alleen al om de sfeer in dat bijzondere stadion te kunnen proeven". Ik veronderstel dat de exacte datum nog niet is bekend, maar het wordt een kwestie van snel uw ticket te bestellen.

PVW.