StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WOENSDAG WAS HET PLEZANT, IN LIER STRAKS WORDT HET WEER AMBETANT.

Alhoewel stunten in de beker geen doel op zich is, de vlotte 3-1 winst tegen Westerlo van afgelopen woensdag 1 november heeft deugd gedaan, ook al omdat het de bevestiging was van het zeer degelijk spel tegen Club Nxt en Francs Borains. Het gevoel bij de supporters zegt dat het stijgend spelniveau van de laatste 3 wedstrijden geen toeval meer kan zijn. Er is meer aan de hand en dan valt onvermijdelijk het woord vertrouwen. Neem bv. Goduine Koyalipou : aan grinta heeft het hem nooit ontbroken, maar het viel toch allemaal onder de noemer, te weinig. Alleen al het kwaliteitsverschil tussen zijn penalty in Roeselare tegen Club Nxt en de precisie van die woensdag tegen Westerlo, dat is een wereld van verschil en dat fenomeen "vertrouwen" doet zich ondertussen bij meerdere spelers voor.

Maar hoe leuk ook gewonnen bekermatchen en de daaropvolgende schitterende loting met een thuiswedstrijd tegen Union in het verschiet aanvoelt, competitievoetbal is nu eenmaal van een andere, zeg maar onvergelijkbare, orde. Het was wel plezant woensdag tegen de Kemphanen, maar ik weet nu al zeker dat winnen op het Lisp nog plezanter zal zijn. In dat geval ligt een eerste serietje van 3 opeenvolgend gewonnen matchen vast en wie had daar na het verlies tegen Waregem amper een paar weken geleden op durven wedden? Dat Koya vanavond weer aan de aftrap verschijnt lijkt een zekerheidje, maar zou De Decker het aandurven Wuyens op de bank te laten en Hrncar te belonen met een nieuwe basisplaats na zijn sterke partij van woensdag? Dat Beau Reus terugkeert is logisch, maar wel prettig om weten dat we met Maxim Deman een zeer waardevolle doublure achter de hand hebben en dat is ooit anders geweest.

Lierse kreeg het eerste half uur tegen Antwerp geen poot aan de grond, maar kon op strafschop bij de eerste de beste tegenaanval de bordjes in evenwicht hangen en zelfs de daaropvolgende tien minuten de bezoekers aan het twijfelen brengen, maar de 1-2 nog voor de rust deed de match definitief kantelen. Zowel Lierse als Beveren kenden een zwakke competitiestart, maar beginnen straks aan hun onderling duel met een keurige 6 op 6. Een overwinning zou zowel de rangschikking van Lierse als van Beveren flink opsmukken en we hebben zo het gevoel dat gesteund door die 6 op 6 ook met die intentie tussen de lijnen zullen verschijnen. Bij de Pallieters blijft het steeds opletten geblazen voor Thibaut Van Acker die altijd wel zijn doelpuntje weet mee te pikken en nooit opgeeft, maar nu Obi Oulare al een wedstrijd of 15 na mekaar blessurevrij speelt, kan hij wie weet zijn vroegere niveau stilaan oppikken en kan hij voor zijn werkgever tot een waardevolle kracht uitgroeien. Ook al is de inzet voor beide teams vanavond niet meer dan aansluiting vinden bij de middenmoot, het is de ideale positie om van daaruit de top6 te bestoken.

Patrick Van Wesemael.