De inhaalrace van SK Beveren is op het Lisp "even" on hold gezet na de 2-2 van zaterdagavond. Onze Leeuwen kwamen tweemaal op voorsprong (een keer in de eerste helft en een keer in de tweede), maar gaven die telkens kort daarna uit handen.
De 1-1 van Lierse was een fantastische afstandstreffer na hoekschop, de 2-2 van gewezen Beverenspeler Jens Cools kwam er ook al na een corner voor de thuisploeg, maar het moet gezegd dat Cools voorafgaand een duwfout maakte op Goncalves. De 2-2 was over de 90 minuten bekeken een billijk resultaat, maar het voelt altijd wat vervelend aan als men tot tweemaal toe een voorsprong laat ontglippen. Positief was alvast dat de mannen van Wim De Decker het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg waren, maar daaruit te weinig kansen puurden, al had Limbombe na rust de 1-3 aan de voet.

De kloof met Waregem en Lommel was heel even slechts 5 punten en laten we ons met 19 wedstrijden te gaan daaraan optrekken en beseffen dat er nog veel mogelijk is. Matchen zoals die van zaterdag in Lier kan men ook verliezen, want de Pallieters waren echt wel gebrand op een driepunter om hun klassement wat op te vrolijken. De positieve lijn die in Roeselare tegen Club Nxt werd ingezet, blijft zich verder aftekenen en laten we ons geen illusies maken, matchen zoals op het Lisp zullen ons nog overkomen, maar er valt weer wat te beleven bij de wedstrijden van onze Leeuwen en dat is een hele verademing ten opzichte van ons seizoensbegin.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Miegehm, afkmstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB EN LIERSE VERDELEN DE BUIT.

SKB is vandaag in Lier niet verder geraakt dan een gelijkspel. Tot twee keer toe kwamen onze Leeuwen op voorsprong, maar Lierse slaagde er evenveel keer in de stand terug op gelijke hoogte te brengen. Voor SKB scoorde Ismaheel en ging een bal van Koyalipou via Libert in doel. Bij Lierse waren de doelpuntenmakers Van Dessel en Cools. Eindstand: 2-2.

SKB eiste op het Lisp meteen het balbezit op. Nadat Verstraete met een afstandsschot een eerste keer voor dreiging had gezorgd, was de tweede kans in de partij meteen raak. Een voorzet van aanvaller Koyalipou belandde via Geusens bij Ismaheel, de flankaanvaller twijfelde geen seconde en knalde de bal met rechts heerlijk in de linkerbovenhoek: 0-1.
De reactie van de thuisploeg bleef aanvankelijk uit. Toch kwam Lierse ietwat uit het niets plots op gelijke hoogte. Een hoekschop van Brebels bereikte Van Dessel. De middenvelder legde de bal prima klaar voor zijn linker en haalde vervolgens verschroeiend uit: 1-1.
SKB was niet meteen aangeslagen, onze Leeuwen bleven de bal opeisen. Pogingen van Goncalves en Geusens konden doelman Teunckens echter niet in verlegenheid brengen. Een schot van Koyalipou ging niet zo ver naast.
Lierse voerde stilaan de druk op. Oulare kreeg teveel vrijheid en haalde uit, Reus moest de bal met een spectaculaire zweefduik in hoekschop werken. Niet veel later greep de Nederlandse goalie opnieuw goed in op een schot van Schouterden. In het slot van de eerste helft herstelde SKB het evenwicht, er vielen echter geen grote kansen meer te noteren. Ruststand: 1-1.

Onze Leeuwen dreigden na rust als eerste. Geusens had bij een hoekschop iets heel moois in gedachten. De aanvallende middenvelder probeerde de bal in één tijd in doel te krullen, Teunckens had alle moeite van de wereld om het leer uit zijn doel te houden. Aan de overzijde reageerde Lierse met een poging van Van Acker, Reus klemde probleemloos.
Op het uur moest onze doelman wel alles uit de kast halen. Na een prima aanval van de thuisploeg kon Van Acker nogmaals uithalen, Reus bracht in twee tijden redding. Niet veel later wisselde coach De Decker een eerste keer in deze partij. Hrncar en Moistsrapishvili kwamen in het team, Wuytens en Geusens gingen naar de kant.
In de 72ste minuut klom geel-blauw voor een tweede keer in de match op voorsprong. Ismaheel lanceerde invaller Hrncar. Zijn scherpe voorzet werd in eerste instantie door Teunckens gestopt, maar Koyalipou was goed gevolgd en duwde het leer via Libert in doel: 1-2.
Vier minuten later was geel-blauw er al opnieuw. Teunckens kon dit keer Limbombe wel van een doelpunt houden.
Met nog negen minuten te gaan leek een driepunter binnen handbereik, maar uitgerekend ex-speler Jens Cools besliste daar anders over. De middenvelder kopte een hoekschop van Schouterden onhoudbaar tegen de touwen: 2-2. Extra zuur: voorafgaand aan het doelpunt incasseerde Goncalves een beuk van doelpuntenmaker Cools, jammer genoeg werd dit niet opgemerkt.
In het slot kon geen van beide teams nog een kans versieren. Eindstand: 2-2.
Volgende week (12/11) ontvangt SKB co-leider Lommel op de Freethiel. Tickets zijn reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz, Koyalipou, Ismaheel (87' Çleukur), Limbombe (77' Coopman), Wuytens (63' Hrncar), Geusens (63' Moistsrapishvili), Filipovic, Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
7' 0-1 Ismaheel
15' 1-1 Van Dessel
72' 1-2 Libert (own)