StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beerschot en Patro Maasmechelen winnaars van de elfde speeldag.
Een heel bizar klassement in de CPL na 11 speeldagen, dat is het minste wat kan worden gezegd. Er is, op voorlopig SL16 na, een volledige hergroepering ontstaan, zowel aan de top als onderin. Niet enkel Lommel is Waregem gezelschap komen houden bovenin, met een wedstrijd minder gespeeld heeft Beerschot op dit moment de beste papieren. Het trio Waregem, Lommel en Beerschot heeft 20 punten, maar de nrs 6 en 7 (Deinze en Dender) volgen op slechts 3 punten. Patro Maasmechelen is met 19 punten tot op 1 puntje genaderd van het leidend trio na een nipte 2-1 overwinning tegen Seraing met voor Eisden een doelpunt van Stef Peeters, ons wel bekend.

Club Nxt-Beerschot was een draak van een wedstrijd, maar er stonden uiteraard wel 3 punten op het spel. Beerschot zag vroeg in de wedstrijd zijn doelman met rood uitgesloten, maar hield probleemloos stand en kon in het wedstrijdslot zelfs nog het verschil maken (0-2). Nicky Hayen en zijn Brugse beloften blijven nu al 3 opeenvolgende matchen zonder punten en waren nochtans daarvoor uitstekend bezig.

Waregem voetbalde tegen Oostende een aantal kansen bijeen waaraan sommige ploegen in 5 wedstrijden niet geraken, maar de oververdiende gelijkmaker bleef uit en omdat Oostende de Waregemse portier wel een keer wist te passeren, gingen de 3 punten mee naar de kust. Het zieltogende Oostende van Stijn Vreven doet daarmee een geweldige zaak en niet te vergeten, het schakelde midweeks ook Eupen uit in de Croky Cup.

De RSCA Futures en Lommel hielden mekaar met 1-1 in evenwicht en dat was een billijk resultaat.

Dat deden ook Deinze en Dender waardoor beide ploegen in de rangschikking met mekaar in balans liggen. Francs Borains pakte nog eens een driepunter met SL16 als slachtoffer. De ploeg van Arnaud Mercier komt met 13 punten op gelijke hoogte van SK Beveren.

Onze Leeuwen hadden op het Lisp vaak het betere van het spel, kwamen ook tweemaal op voorsprong, maar gaven die even zoveel keer weg op een stilstaande fase. Jammer, want de punten waren zeer welkom geweest, maar anderzijds diende ook Beau Reus enkele keren gevat te reageren om een derde Lierse goal te verhinderen waardoor de 2-2 een logische weergave is van de verhoudingen tussen de lijnen.

Als we de rangschikking bekijken onderin voelt SL16 zich bijzonder eenzaam in de kelder, maar van de plaatsen 10 tot 15 zit maar 2 puntjes verschil. Borains en Beveren hebben er 13, Lierse en Seraing 12 en Jong Genk (de ploeg die ons op de eerste speeldag meteen in het verlies duwde) is met 11 punten afgezakt naar de vijftiende en voorlaatste positie in de rangschikking. SK Beveren heeft met 7 punten (Beerschot kan er eventueel 10 van maken) niet eens zoveel achterstand op de ploegen die de ranglijst aanvoeren, maar de voorsprong op de nr15 daarentegen is slechts 2 punten.

Het interessante aan een hergroepering is dat alles redelijk kort op mekaar staat, maar het nadeel is dan weer dat er lang meerdere ploegen zullen blijven aanklampen voor de plaatsen waar het om te doen is. Zondag 12 november wacht de eerstvolgende opdracht voor onze Leeuwen en Lommel is dan om 16 uur de tegenstander op de Freethiel.

* KSK Beveren wint van hekkensluiten en naar goede geoonte is het verslagje van Geert De Vreeze.
KSK Beveren heeft zaterdagavond een ruime en verdiende 4-1 thuiszege behaald tegen rode lantaarn Kleit, maar het ging toch veel moeizamer dan dat de cijfers laten vermoeden. De partij begon opnieuw uitstekend voor geelblauw toen Sinnaeve na slechts vier minuten de score kon openen. De bezoekers leken niet echt aangeslagen en kwamen net voor de pauze op gelijke hoogte via een strafschop. Ruststand : 1-1.


De tweede helft verliep voor Beveren niet echt zoals verwacht. Kleit bleek een taaie tegenstander en pas een kwartier voor tijd vond De Schepper toch een gaatje in de bezoekende defensie en bracht zijn ploeg weer op voorsprong. Vanaf dan liep het weer vlotter bij geelblauw en Pieren beslechtte de partij vijf minuten voor tijd : 3-1.
De 4-1 van De Vos in blessuretijd was er nog 1 voor de statistieken.

Door deze zege kwam Beveren aan de leiding in het klassement en was het virtueel periodekampioen, maar het was afwachten wat Drongen zondag zou doen. Mits winst thuis tegen Denderleeuw ging de eerste periodetitel naar de Gentenaars. Het was dus spannend afwachten. Uiteindelijk won Drongen zijn wedstrijd met 2-1 en pakt zodoende de eerste periodetitel. Beveren staat nu tweede met 1 punt achter de leiders.
Volgende week trekt geelblauw naar Denderleeuw.

GDV & PVW