StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Klemtoon twaalfde speeldag deels op zaterdag, maar vooral zondag wordt interessant.
Dender - Club Nxt en SL16 - Jong Genk zijn de ploegen die vanavond de spits afbijten van de twaalfde speeldag in de Challenger pro League. Als we iets van de voorbije speeldagen hebben geleerd is het wel dat het Dender van Timmy Simons helemaal niet te vergelijken valt met het Dender van vorig seizoen. Het huidige Dender heeft zich opgeworpen als gegadigde voor een van de begeerde plaatsen bovenin. Bij tegenstander Club Nxt weten ze niet goed wat hun de voorbije 3 matchen overkwam. Het deed tot een drietal weken geleden mee voor het leiderschap in de JPL, maar de 0-3 tik die SK Beveren uitdeeld op Schiervelde, is blijkbaar harder aangekomen dan verwacht. Intressant weetje : Cisse Sandra die onze Leeuwen vorig seizoen nog mee pijn deed, is de voorbije weken sterk bezig in de Nederlandse Eredivisie bij Excelsior dat keurig nabij de subtop logeert.
Sl16 en Jong Genk hadden hun eerste overwinning een stuk sneller beet dan bv. SK Beveren (onze Leeuwen gingen in het openingsweekend kopje onder in Geel), maar het vervolg was niet wat ze hadden gehoopt. SK Beveren pakte wel zijn eerste driepunter tegen de huidige rode lantaarn SL16.
Zaterdag wordt er om 16 uur een interessante partij afgetrapt in Luik. Seraing neemt het dan op tegen co-leider Beerschot en de Mannekens staan er met een match tegoed in theorie nog altijd het best voor in de CPL. Winst tegen Seraing zou extra druk zetten op Waregem en Lommel die op zondag aan de bak moeten. Op zaterdagavond nemen de RSCA Futures het op tegen Deinze en die partij is vooral voor de Oost-Vlamingen van belang om in koers te blijven voor de top6. Nog om 20 uur staat Oostende - Francs Borains op het programma en het is toch wel benieuwd uitkijken of de Kustboys de hoopgevende lijn van de voorbije paar wedstrijden (Eupen uitgeschakeld op eigen veld in de Croky Cup en daarna gaan winnen bij koploper Zulte-Waregem) kunnen doortrekken. Pakweg een maand geleden gaf niemand nog een cent voor de kansen van KVO (behalve waarschijnlijk, zeg maar zeker Stijn Vreven zelf) en dat geloof heeft geholpen.

De middagwedstrijd op zondag werd toegewezen aan Club Luik en Lierse. Luik zag begin deze week een speler minder op training verschijnen en vernam later dat het over een ernstige zaak van slagen en verwondingen ging van zijn flankaanvaller Moulhi. Afwachten of de Luikse spelersgroep aangeslagen dan wel gemotiveerd zal reageren op deze feiten, maar het is alleszins een spijtige zaak voor de promovendus die het tot nu toe zeer aardig doet. Lierse van zijn kant maakte tegen SKB tweemaal een achterstand goed waardoor een billijke 2-2 eindstand op het scorebord verscheen.
Om 16 uur geeft co-leider nr2 Lommel partij op de Freethiel en die match is voor beide ploegen van groot belang. SK Beveren heeft zin in een 10 op 12 om zijn mislukte start stilaan naar de vergeethoek te verbannen, maar daar denken de Noord-Limburgers zonder twijfel anders over. Aan de leiding staan van een klassement geeft een ploeg vleugels en vooral goesting om daar liefst zo lang als mogelijk te blijven kamperen. Dit duel staat soms ook extra in de belangstellng vanwege de broederstrijd tussen Dries Wuytens bij SKB en Stijn in het Lommelse kamp. Of dat zondag opnieuw het geval is laten we aan de beide coaches over. Morgen beschouwen we verder over deze op papier interessante pot. De twaalfde speeldag wordt afgesloten in Limburg waar Zulte-Waregem een warm avondje wacht tegen het Patro van Stijn Stijnen. Heb ik ergens opgevangen dat die voor 7 wedstrijden geschorst zou zijn? Patro knoopte het afgelopen weekend opnieuw aan met een driepunter tegen Francs Borains en sprong pardoes naar de tweede plaats in de rangschikking op een puntje van het leidend trio Waregem, Lommel en Beerschot. Benieuwd hoe de bezoekers uit Waregem de tik van het verlies thuis tegen Oostende hebben verwerkt en dan is een verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen geen cadeau. In het voordeel van de mannen van Vincent Euvrard speelt wel dat enkel Lommel tot nu toe Waregem in een uitwedstrijd van de overwinning kon houden.

PVW.