StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GEVALLEN STEEKJE OP HET LISP COMPENSEREN.

Winst tegen Lommel morgen kan niet echt worden gezien als het oprapen van de steek die onze Leeuwen op het Lisp lieten vallen, want die 2 punten zijn we nu eenmaal kwijt en zelfs al hadden we de 1-2 voorsprong tegen Lierse kunnen vasthouden, ook dan zou er verwacht worden dat de punten tegen de Noord-Limburgers MORGEN zondag op de Freethiel blijven. De noodzakelijke inhaalrace die SK Beveren zichzelf heeft opgelegd, kan immers onmogelijk slagen zonder enkele sterke series neer te zetten van bv. een 10 op 12 zoals die thans in de steigers staat mits winst tegen Lommel.

Het puntenverlies op het Lisp smaakte net dat tikkeltje zuurder omdat ook Waregem en Lommel hetzelfde overkwam en bijgevolg een nieuwe kans om dichterbij te sluipen, om zeep werd geholpen.
Tegen co-leider Lommel krijgt SK Beveren de gelegenheid om de kloof van 7 naar 4 punten te reduceren en dat zou gezien de ijzersterke seizoensaanhef van Lommel een succesje zijn voor ons belabberd gestart SK Beveren. Alhoewel de mannen van Wim De Decker vorig seizoen op de vierde speeldag hun eerste overwinning van het seizoen boekten aan de Gestelsedijk, op speeldag 15 namen de bezoekers daarvoor revanche door met 2-3 te komen winnen op de Freethiel.

Het is een terugkerend cliché : Lommel is een uitstekend voetballende ploeg die voor niemand op dat vlak moet onderdoen, maar de efficiëntie laat soms te wensen over. Een paar weken geleden nog degradeerde het Zulte-Waregem tot een meeloper in hun onderling duel, maar na 90 minuten stond er wel 1-1 op het scorebord. Dat Lommel dit seizoen nog een rol van betekenis gaat vervullen, reken maar!

Met een driepunter de interlandonderbreking aanvatten, het zou perspectief bieden voor de al even lastige thuiswedstrijd die er op vrijdag 24 november op de Freethiel aankomt. De verhoopte 10 op 12 in dat geval en het doorgaan in de Beker van België, zou de definitieve bevestiging betekenen van een, laat ons eerlijk zijn, comeback die weinigen voor mogelijk hadden gehouden met het huidige spelerspotentieel. SK Beveren is goed bezig om een behoorlijk gedeelte van de sportieve schade die het zelf aanrichtte te herstellen en kan precies daarom een driepunter uitstekend gebruiken. Lommel is een voetballende ploeg en we zijn benieuwd wat onze jongens daar tegenover kunnen stellen

Patrick Van Wesemael.