StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Resultaten maken het duidelijker, niet gemakkelijker.
Twee belangrijke voorwaarden om een inhaalrace kans op slagen te laten maken zijn : zelf voldoende winnen en hopen op veel gelijke spelen in de andere wedstrijden. Op dat gebied vallen de uitslagen van vrijdag en zaterdag tegen, zowel onderin als bovenin de rangschikking. Beerschot met een opnieuw scorende Tom Reyners en achterin onberispelijke Tshimanga, pakte de volle buit in Seraing (1-2) en staat voorlopig alleen aan kop met nog steeds een inhaalwedstrijd tegoed. De Ratten moesten enkele belangrijke spelers missen waaronder Thibaut Verlinde, maar keerden zonder averij terug uit Luik. Ook Dender en Deinze verzekerden zich van een driepunter en blijven in de buurt van de plaatsen 5 en 6 kamperen. Onze volgende tegenstander na de interlandonderbreking (Dender) liet vrijdagavond geen steek vallen tegen het op drift geraakte Club Nxt (2-0). Ook Deinze won al bij al vrij vlot op bezoek in het Koning Boudewijnstadion (1-3). SL16 nam een dramatische start, maar lijkt zich stilaan te herpakken. Het blijft in het bezit van de rode lantaarn, maar won toch met 3-1 van Jong Genk dat zwaar op de dool is. Drie van de vier beloftenteams namen een redelijke start, maar kampen thans met een sterke terugval, terwijl bij SL16 de omgekeerde beweging lijkt ingezet.
Zaterdagavond zag het er naar uit dat Oostende en Francs Borains op een brilscore zouden afstevenen, maar kort voor affluiten viel de verdiende 1-0 voor de Kustboys.

Bij het overlopen van deze uitslagen mag het duidelijk zijn dat SK Beveren straks om 16 uur werk moet maken van een overwinning en met de komst van een co-leider is dat geen evidentie. De partij tussen SKB en Lommel kan voor onze Leeuwen een kantelmoment inluiden. Winnen betekent opnieuw Oostende passeren in het klassement, op gelijke hoogte komen van de RSCA Futures en Club Nxt en meesluipen in het spoor van Club Luik, Dender, Deinze en ook Lommel.
Dat is een rijk belegde boterham, maar in het voetbal bestaan er naast winnen nog 2 andere pistes. Met een puntendeling schieten we niks op en dient SKB lijdzaam toe te zien hoe de top6 verder afstand neemt. Bij een nederlaag wordt de toestand weer redelijk rampzalig en bedraagt de kloof met de rode lantaarn amper 4 punten. We zetten dus alles in op de eerste optie aangezien die het meest perspectief biedt, nl. uitzicht houden op de top6 en ons poepje laten ruiken aan de kelder van de rangschikking. In dat geval gaan we de interlandbreak in met een mooie 10 op 12 en een 8ste finale van de Croky Cup op zak tegen de sympathiekste ploeg van het land Union.
Hopelijk denken onze technische staf en spelers er net zo over! Tot straks op de Freethiel!

PVW.