StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Aangeslagen Wim De Decker, ik vond van wel.
Het besef dat in onze huidige klassementspositie met een puntendeling, zelfs al was het tegen een niet onaardig voetballend Lommel, weinig opschieten, zorgde bij coach De Decker na de ultieme 2-2, niet voor een uitgelaten sfeertje. In enkele korte stukjes interview met Wim op TV Oost, kon ik enige moedeloosheid bespeuren over het tweede opeenvolgende gelijkspel. Een supporter heeft soms weinig nodig om de status "licht euforisch" aan te nemen en ondanks het feit dat de meeste fans door hadden dat er redelijk wat tijd zou over gaan om onze rampzalige start gedeeltelijk weg te werken, dat er maar geen regelmaat komt in zowel de ploegopstelling als de resultaten, begint zwaar door te wegen. Dat de verwachtingen naarmate de competitie vordert steeds naar beneden moeten worden bijgesteld, zorgt voor een onprettig gevoel. Gestart met het idee van, Waregem is de te kloppen ploeg, maar voor de andere begeerde plaatsen doen we zeker mee, over de top3 wordt moeilijk, zou het halen van de top6 nu in de gegeven omstandigheden al een succes zijn. En toch! Gesteld dat Wim De Decker na de interlandbreak onze te vaak sputterende motor kan laten aanslaan, dan is er best nog heel wat mogelijk. Alleen, de pot met krediet om punten te laten liggen is leeg en elke bijkomende misstap zal de schade onherstelbaar groter maken, ondanks de recente beloften dat het huiswerk voor januari bijna klaar is.

* KSK Beveren heeft de smaak goed te pakken.
Trainerswissels worden "terecht" soms in vraag gesteld, maar bij de pakken blijven zitten en toezien het dikwijls van kwaad naar erger gaat, is evenmin een goeie oplossing. Bij KSK Beveren hebben ze een paar weken geleden de knoop doorgehakt om de coach te bedanken voor bewezen diensten en dat waren er wel wat, maar die moeilijke keuze heeft blijkbaar toch zijn vruchten afgeworpen. Lees hierna het verslag van Geert De Vreese over de lastige verplaatsing van KSKB het afgelopen weekend.

KSK Beveren blijft ongeslagen onder het bewind van trainer Mathias Smet. Geelblauw won zondagnamiddag de niet ongevaarlijke verplaatsing naar Denderleeuw met 0-2. Het was niet bepaald een makkelijke zege maar Beveren speelde, zoals dat zo mooi heet in het voetbaljargon, een volwassen partij.
De wedstrijd begon opnieuw uitstekend voor KSKB toen Van Osselaer na tien minuten een voorzet van De Vos kon binnenkoppen : 0-1 en dat was ook de stand bij de rust.
Na de pauze probeerde de thuisploeg wel de bakens te verzetten maar de Beverse defensie stond pal en tien minuten voor het einde werd de partij beslist door een doelpunt van de ingevallen Pieren die zich stilaan een supersub mag noemen want hij pikte dit seizoen als invaller al geregeld een doelpuntje mee.
Door deze 0-2 overwinning blijft Beveren op de tweede plaats staan met 1 puntje achterstand op leider Drongen dat vrij verrassend een ruime 0-4 zege behaalde uit bij Zottegem. Datzelfde Zottegem komt volgende week naar de Freethiel afgezakt en dat wordt opnieuw geen gemakkelijke opdracht voor geelblauw.
Nog een merkwaardige statistiek meegeven in deze reeks en die komt van Melsele. Deze club staat op een twee na laatste plaats maar heeft , samen met Beveren, de best scorende aanval, maar heeft ook , niet onlogisch, de meest gepasseerde verdediging.

GDV & PVW