StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Manu breekt een lans voor Luiz Everton.
Er viel een leuk mailtje in mijn inbox woensdag met een verwijzing naar het wedstrijdverslag van zondag, de match tegen Lommel. De waarheid gebiedt te vertellen dat een iets vroegere sanitaire stop de oorzaak was dat ik, noch de aansluitingstreffer van Bateau, noch de gelijkmaker live meemaakte wat mij in het Themacafé toen de Bornemse vrienden de tribunes hadden verlaten, het dwingend verzoek opleverde in de toekomst bij een achterstand nog iets eerder de toiletten te gaan opzoeken.
Maar terug naar de orde van de dag en het matchverslag van de partij die alsnog op een "happy-end" eindigde. Alhoewel, voldoening dat er nog een verdwaalde appel van de boom was gevallen, die was er wel, maar euforie over het onverwachtse cadeau van Lommel, geen sprake van! In mijn nabeschouwing had ik het o.a. over koning Louis Verstraete die week na week een schoolvoorbeeld is van inzet voor zijn medespelers. Dat beaamt ook Manu in zijn mailtje, maar voor hem komt Everton op de eerste plaats : "Wat die, rekening houdend met zijn leeftijd laat zien en daarmee een voorbeeld is voor de ploeg hoe het moet of zou moeten, klinkt Manu vol bewondering voor onze Braziliaan op leeftijd.
"Hij is een rolmodel voor onze ploeg : inzet, over-mijn-lijkmentaliteit, dikwijls op het randje en daardoor kaart gevoelig. Een speler die zijn ploegmaats zou moeten aanzetten om te proberen een tandje, sommigen een tand, nog anderen een heel gebit, bij te steken. Bloed, zweet en tranen, truitje nat maken", dixit nog Manu en meer algemeen over het team : "inzet en mentaliteit is wat onze jongens te weinig of niet hebben met als spijtige uitschieter Limbombe." Mooi toch de adoratie van supporters voor bepaalde spelers. Bedenking die ik bij dit knap betoog voor Everton maak is dat ook Luiz dit seizoen, net als Ismaheel, aanvankelijk meerdere keren op de bank zat, een lot dat thans Hrncar en Coopman bekend voorkomt. Ja, we mogen maar 11 spelers opstellen en indien de ploeg de pannen van het dak speelt blijven die 11 best staan, maar als het niet loopt is het zonde onze ruime kern niet aan te spreken.

PVW.