StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Premier De Croo bezoekt museum Il Sympatico.
Er staat geen maat op de populariteit van Jean-Marie Pfaff. Nadat eerder Prins Laurent een bezoekje bracht aan het museum van JMP (ook de Freethiel kreeg trouwens koninklijke visite van de prins tijdens een thuiswedstrijd tegen Francs Borains), was het afgelopen zaterdag de beurt aan Premier Alexander De Croo om op deze unieke tentoonstelling die nog tot 2 december loopt, langs te gaan. Van De Croo is geweten dat hij bewust zijn gezin wil afschermen van de media, maar aangezien zijn bezoek aan het museum wellicht als een privé-initiatief werd gezien, waren ditmaal ook zijn echtgenote en kinderen mee. Die kinderen kunnen zich minder Jean-Marie herinneren als een van de beste keepers ter wereld in zijn glorieperiode (ze kennen JMP vooral van enkele series op televisie), maar als elfjarige kon hun papa zich wel het fantastissche WK 86 in Mexico voor de geest roepen waar een heldenrol was weggelegd voor Il Sympatico. Dat een toppoliticus die aankijkt tegen een tot de nok gevulde agenda, op een van zijn schaarse vrije momenten tijd uittrekt voor een bezoekje aan het museum van JMP, vind ik persoonlijk bijzonder knap van onze eerste minister, maar zegt ook veel over het respect dat Jean-Marie tot op de dag van vandaag geniet en zeker niet alleen in sportmiddens. Reken maar dat dat de bekendste van de familie Pfaff met een voldaan gevoel is gaan slapen zaterdagavond.

* KSKB realiseert cijfers waar SKB van droomt.
Een miniserietje, dat is waar de supporters van SK Beveren op hopen, maar na 12 speeldagen is het er nog niet in geslaagd om drie opeenvolgende overwinningen te laten optekenen. Dan doen de medebewoners van de Freethiel KSK Beveren het toch een stuk beter, want daar staat de teller op 5 winstpartijen na mekaar. Geert De Vreese weet er alles over en we laten hem graag aan het woord.
KSK Beveren blijft aan de winnende hand. Zaterdagavond werd thuis het stugge Sottegem met 2-0 verslagen.
Zo heeft geelblauw een mooie serie neergezet van 15 op 15.
Enkele uren voor de aftrap bracht de volledige Beverse spelersgroep , in aanvoering van voorzitter Andre Bolssens, een bezoekje aan het museum van Jean-Marie Pfaff en dat heeft blijkbaar de nodige inspiratie opgebracht.
Toen ik net voor de aftrap een scheidsrechterblad in handen kreeg en de naam van de scheidsrechter zag, dacht ik even dat mijn werkgever een nieuwe hobby uitoefende maar uiteindelijk bleek het toch om een andere Glenn Janssens te gaan. Nu de wedstrijd zelf dan.
Beveren startte furieus , evenwel zonder succes en na een tiental minuten ging de Beverse storm liggen. Vanaf dan verliep de partij evenwichtig met aan weerszijden enkele halve doelkansen maar geen goals. Ruststand 0-0 dus.
Ook na de pauze verliep het spelbeeld evenwichtig maar ditmaal kwam het meeste kleine doelgevaar van Beveren.
Tot plots een kwartier voor tijd doelman Van Goethem een cruciale redding in huis had bij een reuzekans voor de bezoekers. Achteraf gezien toch wel het keerpunt van de wedstrijd want vijf minuten later zorgde Pieren met een geweldige pegel in de winkelhaak voor de bevrijdende 1-0. Opnieuw een doelpunt dus van invaller Yordi Pieren.
Nog eens een goeie vijf minuten later werd de partij volledig beslist door een treffer van Schelfhout : 2-0.
Een moeizame en zwaar bevochten zege dus maar ook zulke wedstrijden moet men eens tot een goed einde kunnen brengen wil men een rol spelen bovenaan het klassement.
Omdat Drongen ook zijn thuispartij tegen Destelbergen won met 2-0 blijft het verschil tussen leider Drongen en Beveren 1 punt.
Volgende zaterdag staat er een geladen Beverse derby op het programma want dan trekt geelblauw naar de Poerdam om er Haasdonk te bekampen. Zonder twijfel opnieuw een zware klus voor KSKB.

GDV & PVW