StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sportief weekend begint voor de fans van SK Beveren al op vrijdagavond.
Interessante vrijdagavond in de Challenger Pro League, want in de gebruikelijke 2 wedstrijden op vrijdag, komen liefst 3 van de 4 ploegen uit de top6 in actie. Helaas behoort onze favoriete club SK Beveren niet tot dit trio, maar mits winst tegen Dender kan het zich toch nestelen op nog bespeelbare afstand van, zo lijkt het op dit moment, het enige haalbare objectief, nl. de top6. Bovendien hebben we zowel dit als vorig seizoen hoe uitstekend dat ook was, ervaren dat het laten liggen van kansen om goeie zaken te doen in het klassement, vaak een onheilspellende voorbode is.
Tegen Dender heeft SK Beveren de voorbije 2 seizoenen (het heeft ons wel een paar jaar geleden uitgeschakeld in de Croky Cup) geen punten laten liggen, maar het Dender van dit seizoen onder leiding van Timmy Simons is in weinig te vergelijken met met dat van de vorobije jaren.
Tegelijkertijd met de aftrap op de Freethiel wordt een veelbelovende Limburgs derby op gang gefloten tussen Lommel en Patro Maasmechelen, met respectievelijk 22 en 19 punten de nummers 3 en 4 van de rangschikking. Lommel was de pineut van de vorige speeldag, want het was de betere ploeg op de Freethiel, stond tot in de blessuretijd met 0-2 aan de leiding, maar gaf die riante uitgangspositie op 60 seconden uit handen en dat moet ontzettend zuur aanvoelen, niet in het minst voor de meegereisde supporters van de noord-Limburgers. Patro verloor net voor de interlandbreak kansloos met 0-3 van titelfavoriet Zulte-Waregem.

Zaterdag om 16 uur staat er een West-Vlaams derby op het programma. Het op drift geraakte Club Nxt ontvangt op Schiervelde met Oostende uitgerekend de ploeg die in de lift zit.
Leuk detail : ja een West-Vlaams treffen, maar met 2 Limburgse coaches op de bank, nl. Nicky Hayen en Stijn Vreven.
In Francs Borains - Deinze is het uitkijken naar het debuut bij Deinze van trainer Hans Somers die Marc Grosjean opvolgt. Beter doen voor de Oost-Vlamingen kan, maar zal lastig zijn, want het staat nu al op een zeer keurige vijfde plaats.
Het klinkt misschien gek, maar het zou mij niet verbazen dat medekoploper Waregem met knikkende knieën aan de partij begint tegen de RSCA Futures. Niet zo zeer omdat de Brusselse beloften op dit moment sterk bezig zijn, maar vooral omdat de fusieclub uiterst moeizaam punten pakt aan de Gaverbeek (ik kan mij slechts 1 thuisoverwinning herinneren tot nu toe).

De middagmatch op zondag spreekt minder tot de verbeelding. Jong Genk en Seraing snakken naar een driepunter, want met een puntendeling schieten ze beiden weinig op. Co-leider Beerschot start om 16 uur aan zijn thuiswedstrijd tegen Club Luik en kent op dat moment het resultaat van zijn gezel op kop van het klassement. En hoe vaak ook iedereen Waregem naar voor schuift als de te kloppen ploeg,de Ratten hebben met een wedstrijd minder gespeeld hun lot nog altijd in eigen handen als het gaat over lijstaanvoerder blijven. En van Luik heb ik onthouden dat het de voorbije 2 matchen telkens 2 doelpunten voorsprong nam, maar die compleet uit handen gaf en tweemaal verloor. Reken maar, dit wordt een aantrekkelijke partij! De dertiende speeldag wordt afgesloten met een leuke en open potje voetbal op het Lisp, zo denkt mijn gevoel er althans over, maar van deze match liggen ze aan de top van de rangschikking niet wakker, misschien wel op de Freehtiel.

PVW.