StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPELIJK EEN RESULTAAT BLACK FRIDAY WAARDIG.

Morgen vrijdag 24 november is het black friday, een dag waarop velen zitten te wachten om goeie zaken te kunnen doen. Zou die speciale dag ook gelden voor voetbalzaken? Het einde van de heenronde komt in zicht. Na Dender, onze tegenstander van morgen, wachten met RSCA en Oostende nog 2 uitwedstrijden en het seizoen is halverwege. Tot nu toe mogen we spreken van een zwaar tegenvallende eerste seizoenshelft met slechts 14 punten uit 13 wedstrijden. Onze heenronde redden is niet meer mogelijk, een aanvaardbare uitgangspositie creëren voor de terugronde, dat wel. In theorie zijn Dender thuis en Anderlecht en Oostende uit, wedstrijden die ons aantal punten nog een ferme boost kunnen geven, maar de realiteit dit seizoen heeft ons geleerd dat enige regelmaat ver te zoeken is. Echt goed was het sporadisch, goed af en toe en de overige partijen waren gewoon onvoldoende. Iedereen is het er over eens dat een vergelijking met kwaliteit ten opzichte van vorig seizoen onmogelijk is, maar velen zijn tegelijkertijd overtuigd dat met het aanwezige potentieel, het mislopen van de top6 (en dan zijn we nog heel braaf) een schande zou zijn.

Twee weken geleden thuis tegen Lommel was de blessuretijd SK Beveren gunstig gezind. Een schijnbaar verloren wedstrijd leverde in de extra times nog een onverhoopt punt op. Een gewonnen punt dat voor een kortstondig euforisch moment zorgde, maar die maakte al snel plaats voor nuchterheid en het besef dat we op eigen terrein te weinig weerwerk hadden geboden aan een goeie, maar niet overdonderende tegenstander, een vaststelling die helaas voor meerdere wedstrijden geldt. Als supporter is het onze verdomde plicht om te blijven geloven dat het tij nog kan worden gekeerd, maar hoe langer merkbare beterschap uitblijft, des te meer de twijfel de overhand neemt. Tegen Dender, een ploeg met rechtstreeks belang om uitzicht te behouden op een interessante terugronde, is het een must dat de 3 punten in Beveren blijven en zullen excuses niet worden aanvaard indien we een van de 2 andere scenario's als uitkomst krijgen.

Een metamorfose, dat is wat Dender dit seizoen heeft ondergaan in vergelijking met voorgaande seizoenen in de CPL en dat zonder bij mijn weten drastische ingrepen. De spitsen Tiago Cukur en Bruny Nsimba maakten alshetware de omgekeerde beweging en we durven zelfs veronderstellen dat Cukur vorig seizoen meer waardevol was voor Dender dan Nsimba voor SK Beveren. En dat zich goed en gewaardeerd voelen een belangrijke impact hebben op de prestaties van een speler, dat bewijzen de cijfertjes van dit seizoen tot nu toe. Cukur speelde weinig en staat nog droog, terwijl Nsimba, welke ook de som was die Dender voor hem moest neertellen, de factuur van SK Beveren aan het adres van Dender, vlotjes aan het afbetalen is. Het verschil bij de bezoekers wordt gemaakt door hun coach Timmy Simons. Zijn kern bulkt niet uit van talent, maar Simons heeft er een hecht blok van gemaakt dat voor elke ploeg in 1B ontzettend moeilijk te mannoeuvreren valt. Een taaie brok om zijn tanden in te zetten met enkele spelers die de middelmaat overstijgen en daar hoort Bruny Nsimba zeker bij. Ik vrees dat het lastiger voetballen is tegen Dender dan Lommel, maar dat zegt niks over het resultaat dat morgenavond omstreeks 22 uur "hopelijk" op het scorebord staat.

Patrick Van Wesemael.