StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Regen en wind, maar als men wint!
SK Beveren ontvangt vanavond Dender en voorbeschouwen deden we gisteren al, vandaag hebben we het kort over de omstandigheden waarin dat zal gebeuren.
Ingeborg scoorde lang geleden een hit met "door de wind, door de regen" en dat zullen ook straks de ingrediënten zijn waarin SK Beveren moet proberen te scoren tegen Dender. Wim De Decker kreeg deze week telefoon van een winkel waar morgen doelpunten tegen een Black Fridayprijsje te koop zijn, maar meer kunnen we niet verklappen, want het valt niet uit te sluiten dat ook Timmy Simons meeleest en dat kan niet de bedoeling zijn. Voorzie in ieder geval warme kleding voor vanavond beste supporters, want buien, een gure wind en lagere temperaturen dan we de voorbije dagen gewend waren, het zijn allesbehalve aangename omstandigheden voor de fans. Voor sommige spelers (het kan er ook maar één zijn) is het voorspelde weer misschien een reden om in beweging te blijven en minder last van de kou te hebben en wie weet komt dat de ploeg wel ten goede. We moeten duimen dat Bruny Nsimba zijn duivels niet gaat ontbinden als een soort revanche omdat hij toch via de achterdeur is moeten vertrekken op de Freethiel. Ach, gezien de concurrentie van Mbokani en Barry heeft die nog redelijk veel gespeeld en ook wel gescoord, want de cijfertjes van spelers als Hoggas, Ribeiro Costa en Nsimba spreken iets minder tot de verbeelding als we ze vergelijken met die van het koningskoppel Mbokani-Barry, maar dat trio schopte er vorig seizoen toch ook een 25tal binnen.
En tot slot : naar het voetbal op een vrijdagavond, het wil al evenmin wennen als op een zondagavond om 19.15 uur naar Oostende. De supporter moet het al jaren afleggen tegen het grof geld waarmee de sportzenders zwaaien en als er wordt gewonnen nemen we het er wel bij, maar het blijft bijzonder jammer, om niet te zeggen ergerlijk, dat amper rekening wordt gehouden met het zout van ons voetbal, nl. de supporters. Ga maar eens in de schoenen staan van de nog werkende supporter en op een vrijdagavond vanuit bv. Lommel tegen 20 uur op de Freethiel te geraken. Ticketprijs en zitje op de bus wegen dan niet op tegen enkele uren recup nemen op het werk of in het slechtste geval zelfs een halve dag verlof nemen, als dat al wordt toegestaan.
Zouden de heren van de Pro League echt denken dat de supporters, bestuurders en spelers van teams in de Challenger Pro League zitten te wachten op vrijdagavondvoetbal en al zeker niet om 20 uur? Eenvoudige ingrepen zouden probleemloos kunnen leiden tot beter gevulde tribunes en bijgevolg meer sfeer en inkomsten, maar als het aan de vereiste goeie wil ontbreekt, rest enkel de positieve feedback uit de supportershoek op te bergen, eerst in de koelkast en vervolgens in de diepvries en tegen de tijd dat het er wordt uitgehaald is de vervaldatum reeds lang gepasseerd.br> Het bestaan van een supporter, het is dikwijls niet gemakkelijk, maar als we om 22 uur 3 punten mogen bijschrijven voelen alle opgesomde ongemakken toch wat minder zwaar aan.

PVW.