StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt Beerschot de te kloppen ploeg?
Het zou zo maar kunnen, want als de Ratten volgende week hun inhaalwedstrijd in Luik tegen SL16 winnen, staat Beerschot plots 6 punten los op Waregem en Deinze en dan is een misstap niet meteen fataal. Het blijft een zeer vreemd verhaal wat de Mannekens dit seizoen overkomt. Financieel stond het water tot aan de lippen tijdens de zomermercato en moest de club toezien hoe sterkhouders zoals Jan Van den Bergh en Thibo Baeten eieren voor hun geld kozen en richting Nederland trokken. Vorig seizoen streed de ploeg van het Kiel geruime tijd mee bovenin, maar tot een eindspurt kwam het niet. Toch werd her en der gezegd, "hou Beerschot maar in het oog volgend seizoen, want ze zijn een ploeg aan het bouwen". Dat vooruitzicht kreeg natuurlijk een flinke knauw toen bleek dat de club zich in financieel woelige waters bevond en daardoor enkele van zijn publiekslievelingen zag vertrekken. In ruil kwamen met o.a. Tom Reyners en Tshimanga een paar zogezegde Beverse "afdankertjes" waar aanvankelijk de supporters van Beerschot op de sociale media de spot mee dreven in de zin van, "een goeie transfer die Reyners, want 1 keer gescoord bij Beveren". Ondertussen heeft Tom er in enkele maanden op het Kiel al meer gemaakt bij Beerschot dan in een jaar of 3 op de Freethiel. De scouts van Beerschot hadden vorig seizoen wel aandachtig rond gekeken in eigen reeks, want met Michez haalde het een speler van de RSCA Futures binnen en dat lijkt een voltreffer te gaan worden. Het slaagde er wel in om Thibaut Verlinden te behoudne en da's een sterke zet geweest. Toch hadden weinigen verwacht dat Beerschot dit seizoen een rol van betekenis zou spelen in de titelstrijd en dat maakt hun verhaal zo knap. Opvallend : SK Beveren was reeds de gast op het Kiel en sleepte er een verdienstelijke 0-0 uit de brand, net zoals het dat deed in Deinze en laat dit thans de nrs 1 en 2 van het klassement zijn. Wat mij betreft vertolkt Beerschot dit seizoen een rol die te vergelijkenis met die van RWDM vorig seizoen. Een zeer degelijke ploeg met weinig hoogtes en laagtes en slechts af en toe een ruime overwinning zoals die van zondag tegen Club Luik. Niet per se een spectaculaire ploeg, maar dat is ook geen vereiste om kampioen te spelen of te promoveren. Schitterend werk van coach Andreas Wieland!

* KSK Beveren ziet mooi reeks onderbroken bij de buren.
Verliezen is nooit prettig en al zeker niet achter de hoek, maar omdat ook de concurrentie kwistig met punten strooide valt de schade in het klassement dik mee. Geert De Vreese weet er alles over.

KSK Beveren heeft zaterdagavond zijn eerste nederlaag geleden onder coach Mathias Smet en dit in de steeds geladen derby uit bij Haasdonk.
Een nieuwe Beverse overwinning heeft er nooit ingezeten aan de Poerdam want geelblauw moest al vroeg in de achtervolging toen de thuisploeg reeds in de derde minuut invallersdoelman De Schepper wist te verslaan.
Doelman Van Goethem viel nog voor de aftrap immers uit met een blessure. Die 1-0 bleef wel tot aan de rust behouden.
Na de pauze bleef een gelijkspel voor Beveren nog lang mogelijk tot twee minuten voor tijd de thuisploeg de partij beslechtte met een tweede doelpunt. Een derde nederlaag dus voor KSKB dit seizoen en dat is jammer want leider Drongen ging verrassend onderuit bij de voorlaatste Zeveren en ook Munkzwalm verloor twee punten uit bij rode lantaarn Kleit. Drongen blijft dus aan de kop met 1 puntje meer dan het duo Beveren en Munkzwalm.
Volgende week komt subtopper Vlaamse Ardennen afgezakt naar de Freethiel. Deze club pakte uit de laatste twee partijen geen enkel punt en zal ongetwijfeld iets willen meepakken uit Beveren.

GDV & PVW