StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* In Bornem zijn er nog plaatsen op de bus voor de match in Oostende.
Op de sociale media passeerden gisteren enkele berichten van supportersclubs die geen bus inleggen naar Oostende op zondag 10 december. Voor de geïnteresseerden : de Freethielvrienden Bornem leggen met zekerheid een bus in naar Oostende en die vertrekt in Hingene om 16.30 uur. Meer zelfs : onze supportersbus zal geïnteresseerden voor de kerstmarkt in Oostende die op dat moment doorgaat, omstreeks 18 uur afzetten aan de kerstmarkt en op een nog af te spreken uur oppikken op de plaats waar ze werden afgezet.
Wie interesse heeft om met de Freethielvriendne mee te rijden naar de kust, graag een mailtje naar info@freethielvrienden.be en verdere gegevens zullen volgen. En denk er aan : voor 11 Euro (dat is de niet-leden prijs voor de bus, moeten jullie het zeker niet laten en minstens even belangrijk, naast een frisse pint of Cola, is er voor de geïnteresseerden ook cava aan boord en uiteraard zorgen we naar goede gewoonte voor een lekkere sandwiche om de hongerigen te spijzen.

* Zullen we het nog eens over Limbombe hebben?
Zonder concurrentie is Anthony Limbombe tot nu toe de meest gecontesteerde speler in de basis van Wim De Decker. Ik denk er niet ver naast te zitten wanneer ik stel dat 8 op de 10 supporters hem liever op de bank of missschien zelfs in de tribune zien zitten. Laat het duidelijk zijn, ik wil hier geen lans breken voor hem of advocaat van de duivel spelen, maar om meerdere redenen is dit toch een vreemde zaak. Vooreerst : ik kan mij niet voorstellen dat de scheldtirades die Anthony voortdurend naar het hoofd krijgt geslingerd, een gunstige invloed hebben op zijn prestatie, weliswaar met daarbij onmiddellijk de ongelukkige vaststelling dat Limbombe daarop meermaals in al even onfrisse bewoordingen reageerde en dat is totaal verwerpelijk. Een speler die zijn focus op de wedstrijd heeft, zou daar in principe geen oor naar mogen hebben. Ik snap dat de Beverse supporters liever spelers omarmen die hun truitje nat maken dan zweetdieven, maar elke speler heeft nu eenmaal zijn specifieke kwaliteiten en bij Limbombe zal werkkracht daar geen deel van uitmaken, want indien hij over die kwaliteiten zou beschikken verdedigde hij thans vermoedelijk andere kleuren. Ik kan mij overigens niet voorstellen dat Anthony in zijn vorig voetballeven ooit een kilometervreter is geweest. Een speler programmeren met de ene wedstrijd die eigenschappen en de volgende match weer andere, lijkt mij nog niet voor morgen. Hiermee wil ik geensszins het ongelijk bewijzen van de supporters die het niet voor Limbombe hebben, want weilen voorzitter Constant Vandenstock van Anderlecht zei ooit : "als er 30.000 toeschouwers in het stadion zitten en 29.000 daarvan zijn van mening dat een bepaalde speler slecht was, ga ik in geen geval het tegendeel beweren. Kortom, hoe graag we het ook zouden willen, de stijl, lichaamstaal of motoriek van een speler kan volgens mijn bescheiden visie niet of in zeer beperkte mate worden bijgesteld. Hij is te nemen of te laten en als een voetballer een contract tekent is dat uiteraard in hoofdzaak de verantwoordelijkheid van de club. Tot slot : als ik hoor met welk een respect Dender coach Simons over Limbombe praat, denk ik dat hij hem liever in zijn ploeg heeft dan dat hij het shirt van SK Beveren draagt. Stof voor discussie dus en zoals altijd, iedereen heeft in deze een beetje gelijk.

PVW.