StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lastige uitmatch voor Beerschot, SK Beveren op zoek naar bevestiging op de Heizel.
Morgenavond komen 3 van de 4 ploegen uit de top6 in actie en daarbij koploper Beerschot dat sinds vorig weekend alleen koploper is in de Challenger Pro League en dat met nog een wedstrijd tegoed op het veld van SL16. Het kan dus een schitterend eindejaar worden voor de Mannekens en in dat opzicht is hun wedstrijd van vrijdagavond tegen Patro Maasmechelen Eisden een interessante test. Beerschot zette op speeldag 13 moeiteloos Club Luik met 3-0 opzij, terwijl Patro een knappe zege boekte op het veld van Lommel. Als de Ratten ook deze moeilijke klip weten te omzeilen trekken ze volgende week met een pak vertrouwen naar SL16 voor de lang verwachte inhaalwedstrijd. Indien Patro ook zou stunten tegen Beerschot staat het echter op 1 puntje van de huidige leider en dat is voor een promovendus na 14 speeldagen razend knap.

Nog vrijdagavond mag Lommel proberen iets te doen aan die lelijke 0 op 6 die er wie weet niet was gekomen, waren er niet die laatste minuut blessuretijd in Beveren waarin het een 0-2 voorsprong door de handen zag glippen. Aan de Gestelsedijk ontvangt het rode lantaarn en ontgoocheling van het seizoen tot nu toe Jong Genk.

De opener op zaterdag 16 uur is voor SL16 en Zulte-Waregem. De ervaring van beide ploegen afgelopen speeldag was zo groot als dat tussen de hemel en de hel. Rode lantaarn vorig weekend was SL16, maar de Rouches ontploften op het Lisp (1-4) en willen wat graag tegen Waregem een verlengstuk breien tegen het vedettenelftal van Waregem. Club Nxt verloor eind oktober thuis van SK Beveren en sindsdien wil de motor niet meer aanslaan en dan is uitgerekend een verplaatsing naar Deinze dat wel prima op dreef is, geen cadeau. Deinze is blijkbaar immuun voor woelige waters, want de trainerswissel Grosjean/Somers die voor de buitenwereld toch als een donderslag bij heldere hemel kwam, heeft niet de minste impact op de spelersgroep. Club Nxt speelde 3-3 gelijk tegen Oostende, Deinze won moeizaam met 0-1 bij Francs Borains. Indien Beerschot een steek laat vallen in Eisden en Waregem punten morst bij SL16, zou Deinze wel eens de lachende derde kunnen worden.

Nog zaterdagavond om 20 uur is er een leuk duel tussen de stuntploeg van vorig weekend Anderlecht en SK Beveren dat in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van Dender won. De RSCA Futures bezorgden Wargem een nachtmerrie door met 2-5 te gaan winnen aan de Gaverbeek. Deze wedstrijd beschouwen we morgen uitgebreid voor.

De middagwedstrijd op zondag is er een tussen Oostende dat zijn rampzalige start helemaal te boven is en Lierse partij mag geven. De Vreven-mentaliteit, gaan en blijven gaan, is nu helemaal doorgedrongen bij de kustboys en dan lijkt niks onmogelijk. Tegen Club Nxt werd een keer of 3 een achterstand opgehaald, op een gegeven moment zelfs met een mannetje minder. De pallieters op hun beurt verloren verrassend en zwaar met 1-4 van de beloften van Standard en zijn ongetwijfeld op revanche belust.
Om 16 uur wordt een Luiks derby afgetrapt waarbij Club Luik het thuisvoordeel heeft ten opzichte van Seraing. Club Luik telt een puntje meer dan onze Leeuwen, maar kijkt tegen een pijnlijke 0 op 9 aan uit zijn laatste 3 partijen, maar Seraing doet amper beter. Voor beide ploegen de ideale gelegenheid dus om aan te knopen met hun sterke competitiebegin.
Deze veertiende speeldag wordt afgesloten met Dender - Francs Borains. Dender stevende in Beveren af op een onwaarschijnlijke remonte (op 10 minuten tijd kwam het terug van 2-0 naar 2-2), maar de zaterdag ongrijpbare Limbombe besliste er anders over of Dender had keurig mee op een tweede plaats gestaan. Voor eigen supporters tegen Borains moet het in staat worden geacht om zijn ambitie kracht bij te zetten en de 3 punten in Dender te houden.

PVW.