StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat moeten we onthouden van de veertiende speeldag in de Challenger pro League.
Na dinsdag zou het klassement in de CPL eindelijk weer op orde staan, want morgen wordt eindelijk SL16-Beerschot gespeeld, maar niks daarvan. Gisteren zondag werd immers Dender-Francs Borains uitgesteld omwille van de winterse omstandigheden. Bij mijn weten de enige wedstrijd in het betaald Belgisch voetbal die niet kon doorgaan en dat is al even bizar als een jaar geleden, maar in omgekeerde zin. Toen lag betaald voetballend België zo goed als plat, maar om nog steeds duistere redenen werden Virton en SK Beveren verplicht om 90 minuten af te haspelen op een onbespeelbare en levensgevaarlijke ijspiste. Dieumerci dacht er het zijne van en bedankte God voor de verre trip naar Virton. De wedstrijd eindigde op, wat dachten jullie, 0-0 en alhoewel het geen zin heeft om oude koeien van stal te halen, SK Beveren achteraf nog enkele steken liet vallen die niks met winterse omstandigheden hadden te maken en die voor beide ploegen gelijk zijn, op een bespeelbaar veld had SK Beveren normaal gezien de betere papieren om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Eventueel dus 2 punten meer op het einde van de rit en in de wetenschap dat we er 1 te kort kwamen, zou deze vreemde situatie mogelijks een ander licht hebben geworpen op de eindstrijd. Zou het veld in Dender gisteren van even slechte kwaliteit geweest zijn als die van een jaar geleden in Virton? We hebben er onze bedenkingen bij.

Toch ook nog even de knuppel in het hoenderhok gooien met wie weet een aanvaardbare uitleg op de vraag, wat moeten we nu eigenlijk met Anthony Limbombe? Door 90 procent van de supporters verguisd en afgeschilderd als "dikke luierik", maar in het Koning Boudewijnstadion zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer belangrijk voor het team (goed voor 4 kostbare punten) en alhoewel hij tegen Dender pas zijn eerste goals maakte, was Anthony dat toch ook al enkele keren in voorgaande wedstrijden. Zullen we het als volgt samenvatten : een Limbombe die NIET scoort of geen preassist of assist levert, is waardeloos voor een elftal. Doet hij dat wel, dan mag hij wat mij betreft blijven staan.

Feit is dat SK Beveren tegen de RSCA Futures absoluut geen overschot had, integendeel zelfs, maar een ploeg heeft punten en overwinningen nodig om vertrouwen te tanken en daar zijn onze Leeuwen thans volop mee bezig. Het academische is soms nog ver te zoeken, maar dat blijkt geen vereiste te zijn om stappen te zetten in de rangschikking. Volgende week zondag in Oostende kan SK Beveren een als compleet verloren gewaande heenronde, alsnog wat kleur geven en met 23 punten draaien. Als dat lukt is de top6 wellicht een feit en kunnen tijdens de wintermercato doelen worden bijgesteld.

PVW.