* Wat komt er een mooie affiche aan!
Donderdag speelt SK Beveren zijn 1/8ste finale van de Beker van België en de loting kon onmogelijk gunstiger uitvallen, want met Royal Union mag het op de Freethiel de huidige koploper in de Jupiler Pro League bekampen. Maar Union is zoveel meer dan leider in de Belgische competitie, maar meer daarover in de voorbeschouwing donderdag. Mis deze schitterende affiche niet, want voor de prijs van een ticket hoeven jullie het niet te laten aangezien dit slechts 10 Euro kost. Er wordt donderdag 7 december op de Freethiel afgetrapt om 20 uur.

* KSK Beveren niet van slag na verlies vorig weekend in Beverse derby.
KSK Beveren heeft geen verdere schade opgelopen na het verlies van de voorbije speeldag bij de buren van Haasdonk en zo hoort het te zijn voor een ploeg met ambitie. Geert De Vreese weet er alles van en we laten hem dus graag aan het woord.

Na de uitschuiver vorige week in Haasdonk heeft KSK Beveren opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning. Geelblauw won op het kunstgrasveld van de Freethiel verdiend met 2-1 van subtopper Vlaamse Ardennen, het vroegere Ronse, maar het moet gezegd, in het eerste halfuur hadden de bezoekers het beste van het spel. Toch was de beste kans in die periode voor Beveren. Pieren , die eens in de basiself mocht starten, miste echter op onbegrijpelijke wijze voor een leeg doel. Aan de overkant was invallersdoelman Stef De Schepper bezig aan een beresterke partij en hield hij de bezoekers een paar maal van een doelpunt. Zijn tweelingbroer Emiel, centraal op het middenveld, zat echter op zijn zachtst uitgedrukt niet echt lekker in de wedstrijd tot hij plots tien minuten voor de rust een lage voorzet enig mooi in doel deed afwijken : 1-0, meteen de ruststand.

Tien minuten na de pauze was diezelfde Emiel er opnieuw. Deze keer verdubbelde hij de score met een knap laag schot in de verste hoek : 2-0. Vanaf dan was Beveren heer en meester en volgden er verschillende kansen om de score verder uit te diepen maar onder meer Pieren kende pech met zijn poging op de lat. Dat brak geelblauw bijna zuur op, want eerst was er al een bal op de paal en vijf minuten voor tijd wisten de bezoekers dan toch een afgeweerde vrije trap in de rebound te benutten. Opnieuw spanning dus. Daarna volgden er nog een tiental minuten steriele druk van de bezoekers maar aan doelkansen geraakten ze niet meer. Eindstand 2-1 dus.
Omdat leider Drongen geen misstap beging thuis tegen Berlare blijft Beveren op de tweede plaats staan met nog altijd 1 puntje achter Drongen dus. Volgende zondag staat er een wat speciale wedstrijd geprogrammeerd. Niet zozeer wat de partij zelf betreft maar wel wat de namen betreft, namelijk Zeveren tegen Beveren. Zeveren (een deelgemeente van Deinze) mag dan wel onderaan het klassement bengelen, toch is onderschatting totaal uit den boze. Maar dat moet in de sport altijd zo zijn natuurlijk. Punten laten liggen tegen Zeveren, niet zeveren hé makker!!!