StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SK Beveren verliest een schitterend mens en medewerker.
Maandagavond vernamen we het bijzonder droevig nieuws van het overlijden van Freddy Reyns, maar uit respect voor de familie hebben we tot vandaag gewacht om hiermee naar buiten te komen. Freddy was de nonkel van ons lid Kris Meersman en ook bij Kris en Ingeborg heeft het spijtig nieuws telefoontje er zwaar ingehakt. Zijn gezin en het stewardbestaan waren Freddy's drijfveer om positief door het leven te gaan. Vorig jaar nog had Freddy met succes prostaatkanker overwonnen en thans was hij goed op weg om datzelfde te doen met lymfeklierkanker. Vorige week hadden Kris en Ingeborg hem nog aan de lijn, klonk hij zoals gewoonlijk hoopvol en strijdvaardig, maar was het onderwerp van gesprek en dat is veelzeggend, hoofdzakelijk SK Beveren. Zaterdag werd Freddy eerder onverwachts opgenomen in het ziekenhuis, maar zondag gaven de waarden van de bloedonderzoeken weer hoop op snelle beterschap. Maandag in de late namiddag echter ging het plots allemaal heel vlug en helaas in de totaal verkeerde richting achteruit met de fatale afloop als gevolg.
Het steward zijn bij SK Beveren en zijn gezin lagen Freddy bijzonder nauw aan het hart. Ik heb Freddy meermaals kort mogen ontmoeten en het waren steeds hartelijke begroetingen. Een lief en behulpzaam man, zeg maar een stilaan uitstervend ras waarvan een club er nooit genoeg kan hebben. Freddy heeft ons op 69-jarige leeftijd veel te vroeg verlaten. Bedankt Freddy voor zoveel bewezen diensten aan de club van je hart. We zullen je steeds warm onthaal aan een of andere ingang op de Freethiel ontzettend missen. Voor spelers en supporters een rede te meer om zondag in Oostende een tandje bij te steken, want dat zou ook uw laatste wens geweest zijn.
Namens supportersclub Freethielvrienden Bornem en uiteraard ook in naam van de club voor wie je steeds klaar stond (SK Beveren), hou ik er aan de familie en vrienden van Freddy bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van deze pijnlijke ervaring. In het bijzonder de echtgenote van Freddy en zijn zoon, evenals onze leden Kris en Ingeborg die ik de naam van "nonkel Freddy" ontelbare keren in positieve zin heb horen noemen.

* Dat noemen ze een kop-staart-aanrijding.
Dinsdagavond stonden 2 interessante inhaalwedstrijden op het programma in de CPL en dit met het oog op het klassement. Deze draaiden uit op een logische en compleet verrassende uitslag. Koplopper Beerschot ging met het kleinste verschil onderuit bij rode lantaarn SL16 dat weliswaar de laatste tijd aan de iets betere hand is, maar het blijft toch een opmerkelijk resultaat. Beerschot heeft een serie achter de rug van 6 opeenvolgende overwinningen en trok afgelopen weekend nog knap aan het langste eind op bezoek bij het lastige Patro Eisden. Geen man over boord voor de Mannekens, want het blijft met 3 punten voorsprong op Waregem de rangschikking aanvoeren, maar dit onverwachts verlies zal toch als een gevoelige tik worden ervaren. Het bewijs ook dat geen enkele wedstrijd mag worden onderschat en al zeker niet die tegen een ploeg uit de kelder. SL16 doet hiermee een gouden zaak in het klassement en laat zijn rode lantaarn met plezier over aan Seraing.
Nog dinsdagavond had Dender niet eens zoveel moeite met Francs Borains. Halverwege lag de partij reeds in een beslissende plooi en werd de ruststand ook de eindstand. Dender nestelt zich hiermee knap op de vierde plaats met 23 punten, terwijl Francs Borains met 13 punten lotgenoot wordt van Seraing onderin de rangschikking.

PVW