StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DUIMEN VOOR EEN SPANNENDE MATCH, MAAR HET RESULTAAT IS VOOR EEN KEER ONDERGESCHIKT.

Een mooiere affiche was nagenoeg ondenkbaar.
SK Beveren heeft de eer om vanavond de koploper in de Jupiler Pro League op de Freethiel te ontvangen en dit in het kader van de 8ste finales van de Croky Cup. Sinds Union een drietal jaar geleden promoveerde naar de JPL, vertoeft het in een roes waarvan het geen vermoeden heeft hoe lang die nog zal duren, maar ze zitten alleszins niet te wachten op het einde van deze onwaarschijnlijk mooie droom.
Royal Union is zonder concurrentie de meest bejubelde club van de afgelopen 3 seizoenen. Sowieso bij de neutrale voetbalsupporter, maar ik ben er van overtuigd dat er ook weinig supporters te vinden zijn die een andere favoriete club hebben en weigeren hun pet af te nemen voor wat deze sympathieke Brusselse vereniging in voetballand klaar speelt. En of het nu Mazzu, Geeraerts of Blessin is die de sportieve touwtjes in handen heeft, de rode draad door hun verhaal is en blijft succes. Een vergelijkbaar verhaal met de aangesloten voetballers : nobele onbekenden maken er op korte tijd furore, verdwijnen weer even snel als ze gekomen zijn, maar dat valt nooit af te lezen aan hun sportieve resultaten. Na afloop van ieder seizoen en het bekijken van de inkomende en uitgaande transfers, voorspellen insiders voortdurend dat Union een stapje zal moeten terugzetten, maar telkens weer bewijzen de Brusselaars het ongelijk van de kenners. Wat een geweldig beleid voert deze club, want dit kan geen toeval meer zijn.

Met een sprekende 14 op 18 in de competitie en uitschakeling van Westerlo in de vorige bekerronde, maakt SK Beveren werk van een keurig rapport in de maanden november en december, maar de behaalde punten zijn niet in verhouding tot de kwaliteit van het geleverde spel. Zowel tegen Dender wat overigens een lekkere pot voetbal was, als tegen Anderlecht, kwam de overwinning tot stand dankzij telkens een klasseflits van Limbombe. Tegen de RSCA Futures afgelopen zaterdag moesten onze Leeuwen in de eerste helft voetballend het onderspit delven en rekenen op een secure Reus. Daarvoor staan deze spelers uiteraard op het veld, maar het zou leuk zijn dat ook het academisch aspect beter wordt verzorgd. Ondertussen blijf ik nog steeds bij mijn idee van meteen na de loting : liever eervol uit het bekertornooi verdwijnen en met 3 punten van de kust terugkeren dan omgekeerd, maar er zijn natuurlijk nog andere variaties op dit thema beschikbaar. Ondanks een nokvol Belgisch en Europees programma, is er bij Union voorlopig niet het minste spoor van vermoeidheid waarneembaar, maar de bal is rond en elke match moet gespeeld worden. Wellicht, laat het ons in ieder geval hopen, zal ik dit seizoen geen enkele keer meer zo ontspannen naar een wedstrijd kunnen toeleven als vandaag tegen Union. Niet de minste verwachtingen over het sportieve resultaat, maar wel op een zo lang als mogelijk aantrekkelijke wedstrijd, want met de aanwezige klasse bij Union kan de match evengoed al na een kwartier in een definitieve plooi liggen. Of zou er toch een Antwerp-scenario van vorig seizoen mogelijk zijn met alles er op en er aan? Toen was er vooraf ook weinig perspectief op een gunstige afloop, maar smaakte de appel in de 85ste minuut verschrikkelijk zuur toen Tshimanga met een owngoal voor de 2-2 tekende en na verlengingen de strafschoppen de beslissing moesten brengen. Helaas stond het vizier bij Hoggas en Mbokani niet meer op scherp.

Ik heb er geen idee van hoe het met de publieke belangstelling zit, maar dit is in principe toch een match waarvoor de Freethiel gezellig vol zou moeten lopen. Twee ploegen die in vorm zijn en zonder enige druk kunnen voetballen. Hopelijk is dat ook straks de conclusie na 90 of 120 minuten voetballen.
En laten we niet vergeten deze avond in de twaalfde wedstrijdminuut een warm applaus te geven voor steward Freddy Reyns die ons afgelopen maandag veel te vroeg is ontvallen. Wat zou je van een topavond als deze hebben genoten Freddy!
Overigens, namens de Freethielvrienden Bornem wens ik ons oprecht medeleven te betuigen bij het verwerken van het verdriet om een fantastische collega-medewerker.

Patrick Van Wesemael.