StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De vijftiende speeldag is begonnen.
In Luik en Geel werd vrijdagavond de vijftiende speeldag afgetrapt en er viel niet echt een verrassing te noteren. Seraing en Lommel hielden het bij 2-2 waarmee beide ploegen nog eens een puntje pakten. Voor Lommel is dat het eerste sinds het op de Freethiel in een waanzinnige slotfase (de blessuretijd werd bij een 0-2 voorsprong ingezet) alsnog uit handen gaf. En ook nu weer liet lommel tweemaal een voorsprong ontglippen. We gaan niet op de zaken vooruitlopen, maar als SK Beveren morgen met winst zou terugkeren uit Oostende, passeert het Lommel op de ranglijst en dat zou straf zijn gezien de geweldige start die de Noord-Limburgers namen.
In Geel bleef thuisploeg Jong Genk puntenloos achter in het duel met patro Maasmechelen (0-1). Daardoor blijven de mannen van Stijn Stijnen op koers voor de prijzen en als promovendus uit eerste nationale is dat knap.
Midweeks zorgde SL16 voor een stunt door als rode lantaarn de fiere koploper Beerschot in een inhaalwedstrijd met 1-0 te verslaan. De beloften van Standard ontvangen deze namiddag om 16 uur het Dender van Timmy Simons wat zonder twijfel zijn keurige vierde plaats wil consolideren of zelfs verbeteren. Een interessante partij waarin beide ploegen graag het resultaat van hun laatste wedstrijd willen over doen.
In Roeselare staat er tijdens Club Nxt tegen de RSCA Futures een pak jong talent tussen de lijnen. De Futures hopen na het onnodig thuisverlies tegen SK Beveren weer aan te knopen met winst en diezelfde intentie heeft Club Nxt na de knappe driepunter die het op vorige speeldag meegraaide uit Deinze. En met Lierse - Waregem staat er vanavond nog een interessante partij op het programma. Lierse was de voorbije speeldag met 0-1 succesvol in Oostende, terwijl Waregem het onwaarschijnlijk groot contrast tussen zijn uit- en thuiswedstrijden tegen de beloften van Standard bevestigde (1-3). Benieuwd of Zulte-Waregem die geweldige uitreeks op het Lisp kan doortrekken.
De middagwedstrijd op zondag brengt 2 ploegen tegenover mekaar die in hun laatste wedstrijd ontgoochelden en die ontgoocheling zal bij Beerschot iets groter zijn geweest dan bij Deinze. De Mannekens konden een gouden zaak doen mits winst afgelopen dinsdag tijdens de inhaalmatch tegen SL16, maar de Mannekens kwamen niet tot scoren en incasseerden zelf 1 doelpunt. Deinze ging verrassend onderuit tegen Club Nxt (1-3) en dat moet een tegenvaller geweest zijn voor de nog niet zo lang zittende nieuwe coach Hans Somers. Beerschot-Deinze staat zeker op mijn verlanglijstje om te volgen vooraleer zelf op de supportersbus te stappen met bestemming Oostende.
Club Luik, ook al een promovendus, is stiekem bezig aan een mooi seizoen en krijgt om 16 uur het kwakkelend Francs Borains over de vloer. Als de voetballogica (indien die zou bestaan) wordt gerespecteerd, blijft Luik netjes mee bovenin draaien en krijgt de topschutter van de CPL Bertaccini een mogelijkheid om aan zijn cijfers te werken.
Met Oostende - SK Beveren wordt speeldag 15 naar de geschiedenisboeken verwezen en is de Challenger Pro League halverwge. Oostende - SKB is ook een wedstrijd tussen een stunt- en bijna stuntploeg in de Croky Cup van midden deze week.
Dinsdag zorgde KVO voor een daverende verrassing door KRc Genk na verlengingen met 3-1 met een ferme kater naar Limburg terug te sturen. Knap, heel knap en dat predicaat eigende ook onze Leeuwen zich bijna toe. Tegen de beste ploeg van het land op dit moment Union, hield het 92 minuten prima stand en speelde het doelkader tweemaal spelbreker, maar moest het in de 6 minuten blessuretijd nog 2 doelpunten slikken, metname een owngoal van Bateau en een afgeweken vrijschop van Amoura (eigenlijk was het ook een owngoal). Ondanks de realistische verwachtingen bij de spelers en supporters toch een lauwe douche, maar sowieso een prestatie om met vertrouwen naar de kust te vertrekken. Zou Filipovic inzetbaar zijn nadat hij tegen Union geblesseerd van het veld moest?
Ze zullen er bij KVO net zo over denken, maar wat kan SK Beveren morgen een uitstekende zaak in het klassement doen wanneer het met 3 punten naar het Waasland terugkeert.

PVW.