StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DRAAIEN MET EEN GOED GEVOEL.

Ambitie om te promoveren, dat is waarmee Oostende en SK Beveren aan het seizoen begonnen. Wie degradeert wordt wel vaker als kandidaat-promovendus naar voor geschoven bij aanvang van het daaropvolgende seizoen en wie als vice-kampioen aan de start komt, wordt eveneens getipt als ploeg om in de gaten te houden. Met deze verwachtingen werden KVO en SKB in augustus in het strijdtoneel gegooid, maar de confrontatie met de harde realiteit liet niet lang op zich wachten. SK Beveren kon een beschamende nederlaag in Geel tegen Jong Genk niet afwenden tegen overigens de volledige tweede helft 10 tegenspelers, terwijl Oostende in eigen huis kopje onder ging tegen Lommel.
En toeval bestaat niet, want ook de daaropvolgende speeldagen bleven beide ploegen ruim onder de verwachtingen presteren, in die mate zelfs dat de 2 ploegen thans nog altijd op zoek zijn naar de linkerkolom van de rangschikking en dat hadden ze vooraf ongetwijfeld anders ingeschat.
En helemaal zijn die verwachtingen niet uit de lucht gegrepen, want in het bekertornooi stuntte Oostende in de 16de finales bij Eupen om vervolgens afgelopen dinsdag KRc Genk uit de Croky Cup te knikkeren en dat kan natuurlijk tellen. SK Beveren elimineerde Westerlo in de 16de finales van de Beker van België en hield donderdag tot de blessuretijd stand tegen competitieleider Union. Dit zijn resultaten van beide ploegen die kwaliteit verraden, maar in competitieverband is het een kwestie van continuïlteit en daar durft het schoentje wel eens wringen, zowel bij KVO als SKB.

Ondanks die prachtige bekerresultaten, bevindt Oostende zich op deze laatste speeldag van de heenronde nog steeds in sportief en financieel woelig water. Het voelt de hete adem van Seraing en Francs Borains in de nek en het is haast genoodzaakt om de 3 punten te pakken tegen SK Beveren om niet op een bedreigde plaats de winterstop in te gaan. Het uitschakelen van Genk in de beker is zonder twijfel een ferme opsteker geweest voor de partij tegen de Waaslanders, maar waar het tegen de Limburgers niks te verliezen had en vrijuit kon voetballen, heeft het dat tegen onze Leeuwen wel uiteraard.
Nooit voor mogelijk gehouden dat SK Beveren na zijn miserabele competitiestart, met de jaarwisseling in zicht in theorie na speeldag 15 kortbij of zelfs in de top6 zou geraken. Zes opeenvolgende matchen zonder verlies hebben het onmogelijke toch mogelijk gemaakt en met Oostende uit en Jong Genk thuis, hoeft aan die mooie reeks geen einde te komen. De wedstrijd tegen de Futures leverde weliswaar 3 belangrijke punten op, maar dat was vooral de verdienste van de individuele klasse van Limbombe. Het elftal van Wim De Decker is de voorbije weken onmiskenbaar gegroeid, maar het groeiproces lijkt nog broos. Anderzijds, als SK Beveren Oostende en Jong Genk goed doorkomt (minimum 4 op 6) en in de wetenschap dat de club al eerder te kennen gaf doelgericht op de transfermarkt te gaan tijdens de wintermercato, dan is er nog wel wat mogelijk in de 14 wedstrijden in 2024.

Patrick Van Wesemael.