StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bewogen vijftiende speeldag.
De Challenger Pro League is halverwege en de laatste speeldag van de heenronde liet behoorlijk wat stof opwaaien. SK Beveren speelde in Oostende een zeer degelijke (zeker geen fantastische wedstrijd) en won verdiend met 0-2. In het slot van de partij echter verslapte de aandacht, ging het licht bij Goncalves even uit (dat overkomt hem soms nog en is vreemd voor een speler met zoveel voetballende kwaliteiten), maar we weten inmiddels dat Reus meer is dan een Klein Duimpje. Toch opletten met dit soort concentratieverlies, want zulke mogelijkheden worden door bv. een Waregem genadeloos afgestraft. Een dag later zou blijken dat de nederlaag van KVO er een te veel was voor coach Stijn Vreven die zijn C4 in ontvangst mocht nemen. Een bizar weekje voor Stijn die op een paar dagen tijd kennis maakte met zowel de hemel als de hel. Eerst KRc Genk uitschakelen in de Croky Cup en vervolgens verliezen tegen SK Beveren. Uitersten volgen mekaar soms heel snel op.
De sensatiewedstrijd van het weekend, misschien wel van de eerste seizoenshelft, werd op het Kiel gespeeld waar Deinze na een bijzonder bewogen wedstrijd met 1-2 ging winnen. Een verrassende uitslag, misschien niet helemaal voor wie de wedstrijd zag, maar opzienbarend waren de liefst 8 rode kaarten die werden uitgedeeld waarvan 6 aan het Beerschotkamp. Een rampzalige week voor de mannekens die midweeks al even verrassend onderuit gingen bij SL16, het sportief moeilijk hadden tegen een uitgekookt Deinze en waarschijnlijk de volgende wedstrijd(en) nog de naweeën zullen ondervinden van het voorbije kaartenfestival. Deinze daarentegen blijft mee op titel- en prijzenkoers en zou wel eens een gevaarlijke outsider kunnen worden voor, kies zelf maar.
Van SL16 - Dender onthouden we dat 3 van de 4 goals van de bezoekers werden gemaakt door spelers met een Bevers verleden. Voor Bruny is dat een recent verleden en hij maakte er 2, de periode van Olivier Myny op de Freethiel (hij was goed voor 1 doelpunt) ligt al een stuk langer achter ons. Timmy Simons speelt het spelletje slim door de goeie resultaten van zijn ploeg te relativeren naar verwachtingen toe, maar hij weet wel beter.
Ook Patro Maasmechelen blijft na 0-1 winst tegen Jong Genk stiekem meesluipen bovenin en dat maakt 1B super boeiend. Zulte-Waregem is aan een onwaarschijnlijke reeks bezig op verplaatsing en ging opnieuw met de 3 punten aan de haal op het Lisp. Waregem verloor tot nu toe slechts 2 punten buitenshuis (het speelde 1-1 bij Lommel).
De clash tussen de beloftenploegen van Brugge en Anderlecht werd in het voordeel van de Brusselaars beslecht (0-1). Maandag vertelde een voetballiefhebber mij dat, "om voetbal te zien moet je de wedstrijden van die beloftenploegen volgen".
Club Luik boekte een logische 1-0 tegen Francs Borains, maar creëerde voldoende kansen om beter te rechtvaardigen. Seraing en Lommel hielden het bij 2-2 en dat zullen ze in Noord-Limburg ervaren als wederom een gemiste kans.
Tot zover een greep uit het aanbod van de vijftiende speeldag en dat was er een die kon tellen. Komend weekend zal het een kwestie zijn van opletten voor de addertjes onder het gras, want voor de top6 wachten wedstrijden tegen ploegen die in principe geen problemen mogen opleveren, maar als het toch fout loopt zijn dat de meest zure punten.

* Veel goals in match van KSKB, maar te weinig punten.
KSK Beveren heeft zondag onnodig puntenverlies geleden tegen een elftal onderin de rangschikking, maar wie het voetbal van nabij volgt weet dat dit wel vaker de lastigste wedstrijden zijn. Geert De Vreese sprokkelde de volgende hiernavolgende info samen en bundelde het tot een leuk verslagje.

KSK Beveren heeft zondagnamiddag twee zure punten verloren in Deinze tegen het plaatselijke Zeveren Sportief. Op een klein en moeilijk bespeelbaar terrein ging Beveren meteen in de aanval, maar kwam na tien minuten toch op achterstand via een vrije trap. Geelblauw was niet aangeslagen en een kwartier later was de situatie al volledig omgedraaid door goals van Van Osselaer en De Schepper.
Net na het halfuur liet doelman De Schepper zich enigszins verrassen waardoor de thuisploeg op 2-2 kwam, maar nog voor de rust klom Beveren weer op voorsprong door een kopbal van Sinnaeve : 2-3, tevens de ruststand.
Na de pauze ging Beveren op zoek naar de vierde verlossende treffer maar stuitte op een uitstekende doelman en kende het ook wat pech bij de afwerking. Dat werd vijf minuten voor tijd cash betaald toen de thuisploeg bij een geharrewar voor doel de 3-3 wist te scoren. Toch kreeg Beveren in de slotfase nog twee dotten van kansen via de ingevallen Put maar scoren lukte niet meer.
Toch wel twee verloren punten voor Beveren als je het verloop van de partij bekijkt. Leider Drongen telt nu drie punten meer dan geelblauw en vier meer dan Munkzwalm dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.
Volgend weekend komt Lembeke naar Beveren afgezakt, maar eerst is er vandaag nog een wedstrijd in het kader van de Fenix-trophy en dit thuis tegen het Engelse FC Lewes. Geelblauw gaat op zoek naar een tweede zege in dat tornooi, aftrap om 20.45u.

GDV & PVW