StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hoeveel wijzer zijn we geworden halverwege de CPL?
Met een op degelijkheid gestoelde 0-2 overwinning in Oostende, heeft SK Beveren zijn heenronde met 23 punten afgesloten en dat zijn er redelijk wat meer dan we na 8 speeldagen hadden durven dromen. Na afloop van de 8ste speeldag stond er immers een beschamende 6 op 24 in de tabellen en werd gevreesd dat de ambitie moest worden bijgesteld tot het bereiken van de top6. De knappe 17 op 21 die daarna zou volgen met een deugddoende 9 op 9 aan het staartje heeft veel goed gemaakt, maar dat onze Leeuwen in de rangschikking nu pas hun neus aan die beoogde top6 steken, zegt voldoende over hoe ernstig de situatie na 8 wedstrijden wel was. Het spektakelgehalte in de heenronde scheerde geen hoge toppen en we geloven ook niet dat we daar de spelers voor hebben, maar aan degelijkheid geen gebrek, althans niet sinds het tweede gedeelte van de heenronde. En ergens is dat ook te begrijpen, want nadat SK Beveren in de zomer een ongeziene luxe aan offensieve weelde voor tweede klasse liet vertrekken, vond onze technische staf het nodig om de resterende zekerheden van vorig seizoen, met name Hrncar, Ismaheel en Luiz, meer op de bank dan tussen de lijnen te posteren en dat kon onmogelijk goed aflopen. Geen toeval dat naast de dit seizoen altijd uitblinkende Verstraete, Luiz, Ismaheel en Hrncar zondag jl. in Oostende tot de betere spelers behoorden met een belangrijke impact op de 0-2 overwinning.

Het seizoen is halverwege en er staat "eindelijk" een ploeg op het veld die door de tegenstander zal worden ervaren als, "een hecht en moeilijk te mannoeuvreren blok". Het is dan ook met een dubbel gevoel uitkijken naar wat de terugronde (deze begint nu zaterdag met de match tegen Jong Genk en wordt vervolgd in het weekend van 19, 20 en 21 januari) in petto heeft. Sportief directeur Tom Van Den Abeele liet een maand geleden al eens in zijn winterkaarten zien door te verklaren dat het huiswerk zo goed als klaar was. Die uitspraak viel niet in dovemansoren, want in een mum van tijd gonsde het van geruchten over wie de ploeg zou komen versterken. Aan interessante pistes geen gebrek en op dat moment klonken de woorden van Tom als muziek in de oren, maar vreemd genoeg, in tussentijd is de sportieve hemel boven Beveren flink opgeklaard en stelt zich de vraag, hoe zot moet er gedaan worden op de transfermarkt en dat in de veronderstelling dat er budget is om gek te doen. De mooie serie van 17 op 21 mag absoluut niet de ogen sluiten voor de vele tekortkomingen die er vooral in offensief opzicht nog zijn (Cukur en Kyeremateng staan halverwege het seizoen nog droog, Koyalipou zit aan 6?), maar hoe zinvol is het een elftal dat er eindelijk staat, weer door mekaar te gooien? De ervaring van de voorbije jaren heeft immers geleerd dat, ondanks de vaak mooie adelbrieven die nieuwkomers aan de winterstop konden voorleggen, het rendement niet in verhouding was. Ofwel was de aanpassingsperiode te kort tot het aantal nog te spelen matchen, ofwel zaten die gasten als het huurlingen waren, reeds met hun gedachten bij het daaropvolgende seizoen.

Onze heenronde samengevat : een rampzalige start werd gevolgd door een hoopgevend vervolg. Er moeten echt wel gekke dingen gebeuren om nog in aanmerking te komen voor de titel, de tweede plaats kan misschien nog wel op voorwaarde dat Beerschot en vooral Waregem hun wispelturigheid van de heenronde doortrekken in de terugronde. Het verraderlijke zit hem waarschijnlijk in wat een aantal ploegen die op dit moment de plaatsen 3, 4, 5 en 6 bekleden, van plan zijn. Om ze met naam te noemen : Deinze, patro Maasmechelen, Dender en Club Luik (daarbij toch 2 promovendi) hebben een toch eerder verrassend knappe eerste seizoenshelft achter de rug en geven de indruk nog lang niet uitgeblust te zijn. In een volledige terugronde 3, zelfs 6 punten goed maken is zeker niet onmogelijk, maar omdat alles bovenin op een zakdoek staat, wordt het drummen voor de plaatsen die recht geven op rechtstreekse promotie of via de voorziene barragematchen met een ploeg uit de Jupiler Pro League. Het belooft een al even boeiende als knotsgekke terugronde te worden, maar vooraleer over het muurtje te gluren bij de concurrentie, doen we er goed aan nu zaterdag de 3 punten tegen Jong Genk op de Freethiel te houden en de openingsspeeldag in gedachten hebben we daar alle redenen toe.

PVW.