StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rudy Camacho aan de champagne!
Zijn naam keert regelmatig terug in onze Freethielsprokkels met dank aan Luc Rombaut. Ook nu bezorgde Luc mij een leuk weetje, maar oud-speler Rudy Camacho zelf heeft er ongetwijfeld nog veel meer plezier aan beleefd. De inleiding is van Luc gevolgd door een tekstje dat hij afgelopen zondag 10 december ll. op de website van Sporza vond.
De ploeg van Rudy Camacho is dus (met hem in de basis) kampioen gespeeld in de MLS. Camacho speelde voordien bij FC Montréal, maar verhuisde op 1 augustus naar de nieuwe kampioen, de naam is "Columbus Crew". Van alle kwalificatiewedstrijden tot en met de finale in de play-off's was Rudy een onbetwistbare titularis bij de kampioen.
Volgens Sporza : De MLS beleefde afgelopen nacht een hoogtepunt met de titelfinale. Daarin versloeg Columbus Crew titelverdediger Los Angeles FC met 2-1. De 2 Columbus-goals vielen in een tijdsspanne van 4 minuten.Los Angeles FC kroonde zich vorig jaar tot kampioen na strafschoppen en wou zijn titel maar al te graag verlengen.
Maar de ploeg van ex-Juventus-verdediger Giorgio Chiellini stond tegen Columbus Crew nog voor de rust met de rug tegen de muur door goals van sterspeler Cucho Hernandez (penalty) en Yaw Yeboah. Die doelpunten vielen in de 33e en 37e minuut.
Los Angeles FC leek uitgeteld, maar blies een kwartier voor het einde nog wat spanning in de titelstrijd dankzij de aansluitingstreffer van Denis Bouanga. Maar verder kwamen Chiellini en co niet meer.
Columbus Crew stoot Los Angeles FC dus van de troon en verovert zo voor de 3e keer in zijn geschiedenis de MLS-titel na eerdere triomfen in 2008 en 2020.

* Europees verlies voor KSK Beveren, maar wat een lekker avondje genieten op de Freethiel.
Eergisteren dinsdag viel er weer Europees voetbal te bewonderen aan de Lindenlaan en dan is Geert De Vreese altijd wel ergens in de buurt, zelfs tot in de kantine!
Lees hierna het verslagje dat ik van Geert ontving.

KSK Beveren is er dinsdagavond niet in geslaagd om een tweede zege te boeken in de Fenix-Trophy. Geelblauw verloor op het kunstgrasterrein van de Freethiel met 1-3 van het sterke FC Lewes uit Engeland.
Een aangename vaststelling voor aanvang van de partij was zeker dat er ruim 100 Engelse supporters de plas hadden overgestoken om hun club te zien spelen in Beveren. Het was aangenaam vertoeven in de kantine en het was leuk verbroederen tussen beide supportersclans. Het bier vloeide rijkelijk uit de tapkranen en ook de Beverse shop, uitgebaat door Brigitte en Rudi, deed uitstekende zaken want vele Engelsen wilden absoluut een KSK Beveren-souvenir mee naar huis nemen.
De wedstrijd zelf dan.
De partij begon meteen op een hoog tempo en het was duidelijk dat dit tempo voor sommige Beverse spelers wat te hoog lag. Bij Beveren kregen trouwens enkele beloften de kans om zich te tonen. Zo stond derde doelman De Vylder onder de Beverse lat.
Dat Engelse overwicht vertaalde zich halfweg de eerste helft dan ook in een 0-2 voorsprong voor de bezoekers. Beveren kon daar offensief weinig tegenover stellen en we gingen dan ook rusten met 0-2.
Beveren kwam duidelijk snediger uit de kleedkamer. Meer nog, geelblauw werd de betere ploeg en kreeg verschillende doelkansen. Pieren scoorde ruim een kwartier voor tijd dan ook de verdiende aansluitingstreffer : 1-2.
Een gelijkspel zat er echter niet meer in want kort daarna scoorde Lewes een derde maal en was de partij beslist.
FC Lewes leidt nu in de poule met zes punten, gevolgd door Beveren met drie en Oslo nog zonder punten.
De uitwedstrijden van Beveren in Oslo en Lewes worden in 2024 gespeeld.
Nu zaterdag speelt KSK Beveren een competitiewedstrijd thuis tegen Lembeke.

GDV & PVW