StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Challenger Pro League dit weekend voor de laatste keer actief in 2023.
Traditioneel op vrijdag blikken we, als daar ruimte voor is, al even vooruit naar wat er het komend weekend zoal te beleven valt in 1B en dat is vandaag niet anders. Speeldag 16 is de eerste van de terugronde en de bal rolt vanavond in Waregem en Dender. In Waregem kregen ze vorige week onverwachtse steun van Beerschot en die hebben ze met beide handen aangenomen. De Mannekens lieten tegen SL16 en Deinze 2 steken vallen en omdat Zulte-Waregem op het Lisp 3 punten meenam naar het vroegere Regenboogstadion, klommen de boys van Vincent Euvrard naast de Kielse Ratten in de rangschikking. Waregem ontvangt vanavond Seraing en mag een zoveelste poging doen om voor eigen supporters op zoek te gaan naar pas de tweede winst van het seizoen op eigen veld. Seraing van zijn kant probeert uit een behoorlijk diep dal te klimmen, en zette daarvoor het voorbije weekend een eerste stapje met een 2-2 tegen Lommel.
De opmars van Dender werd enkele weken geleden onderbroken op de Freethiel, maar de mannen van Timmy Simons zijn verdomme goed bezig met een ontketende Bruny Nsimba in een hoofdrol. Met Club Luik krijgt het een ploeg uit de top6 over de vloer met tevens de topschutter van 1B in de rangen (Bertaccini), maar ik zet mijn centen toch in op Dender.
Op zaterdag mag Patro Maasmechelen om 16 uur de spits afbijten en Club Nxt doet er goed aan rond de middag op de bus te stappen met bestemming het verre Eisden. Patro lijkt mij groot favoriet om deze parti naar zich toe te trekken, maar met de mannen van nicky Hayen weet men nooit.
Die favorietenrol krijgen ook de RSCA Futures toebedeeld in het Koning Boudewijnstadion waar het geplaagde Oostende de gast is. De Futures wonnen vorige speeldag knap bij Club Nxt, terwijl Oostende het onderspit moest delven tegen onze Leeuwen en dat was voor Stijn Vreven de nederlaag te veel. Benieuwd hoe de spelers van KVO zullen reageren op het ontslag van Vreven.
Na uitwedstrijden in Anderlecht en Oostende wordt er zaterdag om 20 uur weer gevoetbald op de Freethiel. Jong Genk bakte er tot nu toe dit seizoen weinig van, maar in de seizoensopener legde het wel verrassend SK Beveren over de knie in een zeer bizarre wedstrijd. Graag revanche Wim voor die smadelijke nederlaag?
SKB pakte een overtuigende driepunter in Oostende, maar zag Goncalves zijn vijfde geel karton pakken aan de kust. Benieuwd welke oplossing coach De Decker uit de hoge hoed zal toveren om de Fransman met Portugese roots te vervangen, want in aanvallend opzicht heeft Bryan af en toe van die briljante momenten en met moeilijk scorende spitsen zorgt hij wel vaker voor een assist.
De zondagmiddagwedstrijd wordt om 13.30 uur afgetrapt in de Borinage waar het plaatselijke Francs Borains het getijsterde Beerschot partij geeft. Borains stuntte in het openingsweekend in Waregem, maar dat is een eeuwigheid geleden en ondertussen zit het met de rode lantaarn opgezadeld. Vorige week verdiende het beter dan met 1-0 te verliezen in Luik, maar zulke uitslagen horen nu eenmaal thuis in de hoek waar de klappen vallen. En wat gezegd van tegenstander Beerschot! Het incasseerde vorig weekend niet enkel een vervelende 1-2 thuisnederlaag tegen runner-up Deinze, 3 spelers en 3 mensen van de technische staf werden met rood bedacht zodat we ongetwijfeld onuitgegeven elftal en technische staf aan het werk zullen zien tegen Borains. Een aantal van die uitsluitingen waren naar verluidt discutabel en krijgen mogelijk nog een staartje achter de groene tafel. Toch moet dit gehavend, maar zonder twijfel bijzonder geprikkeld Beerschot, in staat worden geacht iets te rapen in Wallonië.
Deinze heeft klassementsbloed geroken en wil 2023 sportief in schoonheid eindigen en dan sluit de komst van Sl16 die ambitie zeker niet uit. De Oost-Vlamingen haalden deze week niet voor het eerst dit seizoen de media door naar buiten te komen met het plan om hun thuiswedstrijden in de toekomst op Le Canonnier in Moeskroen te spelen vanwege de aanslepende problemen met een tribune in het eigen stadion. Reglementair kan dit voorlopig niet, maar Deinze vraagt een uitzondering op de bestaande regel die stelt dat de afstand van het eigen stadion naar de plaats waar zou worden gespeeld, niet groter mag zijn dan 30 kilometer. De afstand tussen Deinze en Moeskroen bedraagt echter 40 kilometer en het is dus afwachten of er een compromis kan worden gevonden. Deinze wil per se naar de JPL, maar het huidige stadion voldoet o.a. door de problemen met de bewuste tribune, niet aan de eisen die door de KBVB worden gesteld.
Lommel en lierse mogen de zestiende speeldag afsluiten en dat zijn 2 ploegen die niet op een goaltje voor of tegen kijken. Een open wedstrijd dus die lastig te voorspellen valt, maar waar de toeschouwers (alhoewel het er niet zovele zullen zijn) wel eens tot de winnaars kunnen behoren.

PVW