StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MET TWAALF OP TWAALF 2023 UITZWAAIEN!

Voor wie SK Beveren de eerste maanden van dit seizoen aan het werk zag, zal het bijna als ongeloofwaardig overkomen dat het mits winst tegen Jong Genk vanavond, met een knappe 12 op 12 de deur van 2023 achter zich kan toetrekken. Meer zelfs, indien de 3 punten straks in Beveren blijven, lacht de tot voor een maand als onbereikbaar gewaande top6, onze club uitnodigend toe.
Door de puntendeling gisteren (0-0) tussen Dender en Club Luik is die top6 mits winst vanavond een feit en hebben onze Leeuwen er dus alle redenen toe om nog een laatste keer te vlammen in 2023.

De openingsspeeldag in Geel tegen Jong Genk verliep symbolisch voor het SK Beveren in die eerste maanden van het seizoen. Veel goeie wil, maar een zoekende ploeg en coach die hun stinkende best deden om de exit van een flinke dosis aanvallend geweld, op te vangen. Het zou een moeizame zoektocht worden, maar beetje bij beetje veranderde het bewandelde zandpad in een verharde weg. Het autostradegevoel is er nog niet, maar dat schijnt niet echt nodig te zijn om onze bijgestelde doelen (de top6 en liefst nog iets hoger) te realiseren.

Zondag speelde SK Beveren in Oostende een volwassen partij die het reeds voor rust met 2 schitterende doelpunten in een beslissende plooi gooide. Alleen in de slotfase kwam KVO enkele keren dreigend opzetten, maar echt spannend werd het niet meer.

Het is genoegzaam bekend dat de beloftenploegen in 1B meer zijn dan een stel goeie voetballers, maar na het verlies in Geel hebben onze Leeuwen hun lesje wel geleerd, want de wedstrijden tegen SL16, Club Nxt en de RSCA Futures leverden 3 overwinningen op. Vanavond kan SK Beveren geen beroep doen op Bryan Goncalves die in Oostende zijn vijfde geel karton incasseerde. SK Beveren zit in een goeie flow, maar zelfs een wat kwakkelend Jong Genk onderschatten zou een grove fout zijn. Zou Jay-Dee Geusens ditmaal wel aan de wedstrijd mogen beginnen tegen zijn vorige werkgever? Het verbaast mij dat een speler met zijn kwaliteiten er in het huidige SK Beveren nog niet in geslaagd is een basisplaats af te dwingen.

Jong Genk kan dit seizoen allesbehalve overtuigen. De verrassende winst op de eerste speeldag tegen SK Beveren kreeg geen verlengstuk en halverwege het seizoen zit het degradatiespook de Genkies op de hielen. Zo'n vaart zal het wellicht niet lopen, want ook Francs Borains, Seraing (het moest gisteren pas diep in blessuretijd de winnende van Waregem toestaan), Oostende en SL16 zitten in vieze papieren, hebben het lastig om driepunters te scoren en die zijn hard nodig om uit de gevarenzone te geraken. Met Jong Genk thuis, SL16 uit in het weekend van 13 januari en Club Nxt op de Freethiel in het weekend van 20 januari, wachten 3 beloftenploegen na elkaar. Laten we die eerste waarschuwing van tegen Jong Genk op de eerste speeldag niet te vlug uit het hoofd verliezen!

Patrick Van Wesemael.