StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Klassementsploegen in 1B met de hakken over de sloot.

Vooraf leek de eerste speeldag van de terugronde in de Challenger Pro League op papier voor de meeste ploegen een "makkie", maar dat viel dik tegen. SK Beveren zag sterretjes tegen de verbluffende Genkse jonkies. Onze leeuwen mochten een grote kaars branden voor Beau Reus die er op zijn eentje voor zorgde dat het nog de moeite was om het Themacafé te verlaten voor de tweede helft. Punten pakken op karakter is mooi, maar kost veel kracht en die is niet onuitputtelijk. Naast meer offensieve stootkracht, moeten we hopen dat in het huiswerk van sportief directeur Tom Van Den Abeele ook werk is gemaakt van bijkomend voetballend vermogen op het middenveld. Wel deugddoend dat Jenthe Mertens die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verscheen, de winnende voor zijn rekening nam en er zowaar emotioneel van werd.
Maar ook medekoploper Waregem had zaterdagavond veel moeite om voorbij een goed Seraing te graken. De winnende viel in blessuretijd en dat was niet anders in Deinze - SL16. Thuisploeg Deinze wist, net zoals vorige week in Beerschot, een achterstand om te buigen tot een voorsprong. De youngsters van Standard hielden, vooral door toedoen van een sterke doelman, lang stand in Deinze en laat dit een goeie waarschuwng zijn voor onze leeuwen die op de eerste speeldag van 2024 (zaterdag 13 januari) naar Visé trekken om er SL16 partij te geven. De meest logische uitslag van deze speeldag was die tussen Dender en Club Luik die het bij een brilscore hielden en hun gunstige positie in de rangschikking continuëren. Een gehavend Beerschot liep geen averij op tijdens de niet te onderschatten verplaatsing naar Francs Borains. Op de 1-3 winst van de Mannekens viel weinig af te dingen, al brachten ze zichzelf in het slot nog hele even in gevaar.
Patro Maasmechelen haalde fors uit tegen Club Nxt (4-0) en dat deed ook Lommel tegen Lierse (3-0). Knap resutaat was er van Oostende dat aan het post-Vrevendtijdperk begon met een degleijke 0-0 op bezoek bij de RSCA Futures.
Het zag er naar uit dat de kopploegen in 1B (en daar hoort nu stilaan ook SK Beveren bij) weinig punten zouden verspelen op deze zestiende speeldag en die inschatting klopte ook, maar de 3 punten hingen in Beveren, Waregem en Deinze aan een zijden draadje. De dobbelstenen zijn in de CPL nog lang niet geworpen, want het belooft een zeer boeiende terugronde te worden. Met zijn 12 op 12 heeft ook SK Beveren zich weer in het rijtje gegadigden voor een prijs gemengd en na onze dramatische start waarin het slechts 6 op 24 pakte, mag dat een groot wonder heten.

* Ook KSK Beveren met goed gevoel naar 2024.

Het is vrij uniek, maar zaterdag speelden zowel KSK Beveren als SK Beveren op hetzelfde aanvangsuur hun thuiswedstrijd. Geert De Vreese zag KSK Beveren live en beleefde de derde helft in het Themacafé en die was zonder twijfel ook prima. Dit is zijn verslagje.
KSK Beveren kan met een goed gevoel de winterstop in. Geelblauw behaalde zaterdagavond thuis een moeizame, maar verdiende 3-1 zege tegen het stugge Lembeke.
De aftrap werd gegeven door ex-Beverenspeler Bart Van Den Eede. Bart speelde als aanvaller in de 90-er jaren 111 competitiewedstrijden voor KSK Beveren waarin hij 24 maal wist te scoren. Dat inspireerde blijkbaar KSKB want reeds na enkele minuten wist Van Osselaer te scoren, doch zijn doelpunt werd onbegrijpelijk afgevlagd voor buitenspel. Beveren bleef op zoek gaan naar de openingstreffer en die kwam er ook net voor het kwartier toen Schelfhout van dichtbij kon aanleggen : 1-0, een verdiende voorsprong. Geelblauw bleef doorgaan en kwam een paar keer dichtbij een tweede doelpunt met onder meer een bal tegen de paal. Wat dan regelmatig gebeurd in voetbal gebeurde ook, het doelpunt viel aan de overkant. De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak : 1-1. Beveren leek toch wel wat van slag want kansen versieren werd nadien zeer moeilijk. Ook na de rust beet geelblauw zijn tanden stuk op de stugge bezoekende defensie. Dan maar op een stilstaande fase proberen en zo geschiedde. Een kwartier voor tijd kon invaller Pepermans een hoekschop staalhard binnenkoppen : 2-1.
De veer was gebroken bij Lembeke en de zege kwam niet meer in gevaar. Het was integendeel Beveren dat nog eens wist te scoren via ook al invaller Pieren , die nog maar eens zijn doelpuntje kon meepakken: 3-1, meteen de eindstand.
Door de thuisnederlaag van leider Drongen tegen Haasdonk, komt Beveren op kop van het klassement, samen met datzelfde Drongen. Munkzalm volgt op drie punten maar heeft nog een wedstrijd te goed tegen hekkesluiter Zeveren.
De volgende opdracht van Beveren is een verplaatsing naar middenmotor Destelbergen en dit in het weekend van 14 januari 2024.

GDV & PVW