StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tussentijds rapport SK Beveren.
Een relatief korte winterstop is sinds afgelopen zondag ingetreden voor de Challenger Pro League. Het seizoen is 1 speeldag voorbij halfweg en dus nog 14 speelronden te gaan in 2024. De hoogste tijd voor een tussentijdse balans en die valt, rekening houdende met onze dramatische competitiestart (6 op 24), minder rampzalig uit dan ergens halfweg oktober gevreesd. Feit is natuurlijk dat de opgelopen schade nooit helemaal kan worden hersteld, maar door zelf een schitterende serie neer te zetten en die moet helaas nog wat ruimer zijn dan de 20 op 24 die er momenteel staat en 8 wedstrijden zonder verlies. We moeten tevens hopen dat een aantal ploegen voor ons in het klassement (en dat zijn er nogal wat) steken laten vallen en gelukkig is dat in de heenronde regelmatig gebeurd, want anders was een remonte zoals SK Beveren daar nu volop mee bezig is, onmogelijk geweest.
Bij het maken van deze korte tussentijdse evaluatie, moet ik alweer verwijzen naar een van de uitspraken van Wesley Sonck : "met een goeie doelman en spits staat men al een heel eind bij het samenstellen van een degelijke ploeg". Het defensief compartiment vorig seizoen met toen ook al een betrouwbare sluitpost in de persoon van Beau Reus en rots in de branding Vuko, bezorgde ons de op RWDM na beste verdediging. Het offensief compartiment vorig seizoen was buiten categorie en ongezien voor 1B. Met Barry, Mbokani, Ribeiro Costa, Nsimba en Hoggas hadden we een weelde waar we thans alleen maar van kunnen dromen en precies daar wringt het schoentje ten opzichte van het lopende seizoen. Het eenvoudig rekensommetje van onze Sportieve Cel om te geloven dat Kyeremateng, Koyalipou en Çleukur elk goed zouden zijn voor een vijftiental goals waarmee de leemte van de vertrekkers zou worden opgevangen, was een professioneel grove misschatting. Kyeremaeng en Çleukur staan nog droog (van eerstgenoemde is thans geen sprake meer, maar stond in het begin van het seizoen na zijn teenprobleem, regelmatig in de ploeg. Koyalipou is met zijn 6 doelpunten een meevaller, maar in de voetsporen van de genoemde voorgangers zien we hem voorlopig niet treden. Salech heeft er (gokje) een stuk of 2 inliggen en ruziede al enkele keren met het doelkader, maar ook hij lijkt niet de verhoopte witte merel te zijn. Nochtans, ondanks het ontegensprekelijk groot klasseverschil met vorig seizoen, haal een spits die aan een halve kans voldoende heeft om te scoren en ook de huidige ploeg zou vanaf het begin hebben meegedaan voor een mooi klassement.
Is de kous met een aanvaller die een neus voor goals heeft dan af? Bah, een speler met goeie voetjes op het middenveld mag er zeker nog bij, want het ontbreekt te vaak aan voetballende ideeën en als ze er een keer zijn, worden deze niet naar behroen uitgevoerd. Een salonvoetballer als Limbombe is tot nu toe tweemaal uit zijn sloffen geschoten (in Anderlecht en tegen Dender) en dat is uiteraard veel te weinig, maar die 2 bevliegingen waren wel genoeg voor 4 belangrijke punten. Kortom, het kan niet zo moeilijk zijn om iemand te vinden met een hoger rendement voor de ploeg dan Anthony.
Op defensief vlak wordt soms te kwistig met cadeautjes gestrooid en wordt misschien iets te veel gerekend op de klasse van Reus, maar in principe is SK Beveren in dat onderdeel voldoende gewapend om zich met de concurrentie te meten.
Mijn advies voor de heren van de Sportieve Cel : het heeft weinig zin om een halve ploeg te kopen, want tegen de tijd dat deze is ingespeeld, zit het seizoen er op. Er is sinds de competitiestart genoeg tijd geweest om een degelijke evaluatie te maken en de mindere punten van de ploeg bloot te leggen. Met een paar doelgerichte versterkingen is zeker nog iets mogelijk, maar tijd voor experimenten is er helaas niet meer. Het moet er bonk op zijn!

PVW