StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Leuk weetje over een oude bekende.
Kennen jullie Rami Gershon nog? Het zou zo maar kunnen dat we hem bij de hervatting van het Europees voetbal na nieuwjaar aan het werk zien tegen een Belgische tegenstander.
Alhoewel hij er momenteel weinig aan spelen toekomt, maakt Rami voorlopig nog deel uit van het Israelische Maccabi Haifa en laat dat nu precies de volgende tegenstander zijn van KAA Gent in de Europa Conference League. Gershon werd in het seizoen 2014-2015 voor een jaartje uitgeleend door Standard aan Waasland-Beveren en kon zich danig in de kijker spelen dat er vervolgens een transfer naar KAA Gent volgde. Geweldige centrale verdediger waarvan ik mij herinner dat hij wanneer de tegenstander in de aanval was, altijd wel met een of ander lichaamsdeel dreigend gevaar in de kiem wist te smoren. Zal ik hem de iets verbeterde versie, meer voetballende, van Vukotic noemen? Rami is er ondertussen 35 en vindt met Rafaelov bij Maccabi een landgenoot terug die in België bij Club Brugge, Antwerp en Anderlecht schitterende tijden beleefde en wellicht in ons land meerdere duels uitvocht met Rami Gershon.
En nu we het toch hebben over oude bekenden van SK Beveren, die komt men niet alleen tegen op het Europees strijdtoneel hoor. Het is een publiek geheim dat mijn favoriete stamcafé Café De Ster is in Nieuwkerken waar de ribbetjes onevenaarbaar lekker zijn en gezelligheid troef is. Een maandje geleden na een thuiswedstrijd van SK Beveren, ontmoette ik er Carl Massagie met Katrien die na een namiddagje fietsen de ideale plek hadden gevonden om op adem te komen. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Eddy Maes met vrouwtje Nicole om eens kort, maar intens bij te praten. Carl en Eddy, maar laten we er gerust ook de dames Katrien en Nicole bij noemen, ze leunen dichtbij de 60 aan en komen dus uit een totaal ander voetbaltijdperk, maar qua clubliefde en persoonlijke benadering is er geen vergelijking meer mogelijk met het afstandelijke en onpersoonlijke voetbalgebeuren van tegenwoordig. Die fantastische tijden waarin spelers en supporters nog respect konden opbrengen voor mekaar, behoren definitief tot het verleden en ik beken wat graag dat het een gemis is.

PVW