StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een onrealistische en twee, men weet maar nooit gokjes !
Belofte maakt schuld en dus waag ik mij vandaag in eerste instantie aan een zeer gedurfde gok over mogelijke nieuwkomers tijdens de wintermercato en twee men weet maar nooit gokjes.
Voor wat het mag voorstellen, de eerste zit in de portefeuille van de Bolt Football Holdings en voetbalt in de eerste Duitse Bundesliga bij FC Augsburg. In januari van dit jaar belandde hij van bij Club Nxt, wat mij betreft eerder onverwachts, bij Augsburg. Natuurlijk hebben we het over de 20-jarige belofteninternational Arne Engels, middenvelder en zowel vista als een geweldig goeie trap in de voeten. Het is een publiek geheim dat SK Beveren nood heeft aan een creatieve middenvelder die in staat moet worden geacht zijn goeie ideeën in daden om te zetten. Zal ik het een verlengstuk noemen op het middenveld van Bryan Goncalves? Tot daar het realistische gedeelte van dit verhaal, nu het onrealistische. Als de info klopt die ik heb laten opzoeken, kwam Arne dit seizoen in 14 van de 16 wedstrijden van Augsburg in actie en was hij goed voor 1 doelpunt en 3 assists. Is het dan realistisch om te denken dat Engels, ondanks het feit dat zijn werkgever tot dezelfde groep behoort als SK Beveren, zin heeft in nog een half jaartje Challenger pro League? Ik vrees van niet, maar misschien ziet Arne wel een kans om zich hier via de CPL op de kaart van de JPL te zetten, want alhoewel we zijn prestatie als 20-jarige in de Bundesliga best hoog inschatten, de indruk ontstaat dat die prestaties hier wat onderbelicht blijven en dat heeft ongetwijfeld te maken met zijn huidige werkgever. Ik moet toegeven weinig te weten over Augsburg en vrees geen alleenstaand geval te zijn, maar desondanks staat het op een keurige elfde plaats in een best zware competitie als de Bundesliga en dat is knap voor deze bescheiden club.
Genoeg voor vandaag en morgen meer over die twee, men weet maar nooit gokjes.

* Da's een ferme Rat!
Opschudding deze morgen in het sportnieuws, want niemand minder dan de gewezen Oranje-boy en icoon van Feyenoord en Liverpool Dirk Kuyt, is aangesteld als opvolger van Andreas Wieland bij Beerschot. Ik was altijd al een fan van de sympathieke voetballer en bescheiden Dirk Kuyt die het moest hebben van zijn ongelooflijke mentaliteit en inzet, maar een palmares kan voorleggen waar de meeste voetballers alleen maar kunnen van dromen. Intressant weetje : Dirk aanvaardde zijn eerste job als trainer in het betaald voetbal in Nederland bij Ado Den haag en dit in de zomer van 2022 en deze club maakt, net als SK Beveren, deel uit van de Bolt Football Holdings. In die hoedanigheid stond Kuyt tijdens een oefenwedstrijd van Den Haag tegen SKB al een keer tegenover onze Leeuwen. Een succesverhaal werd het echter bij Den Haag niet, want door tegenvallende resultaten werd Dirk reeds na 17 wedstrijden aan de kant geschoven. Qua naam is Kuyt een schot in de roos voor Beerschot, maar als coach heeft Dirk nog alles te bewijzen.

PVW.