StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eindelijk zijn we aan de "men weet maar nooit gokjes toe".
We sluiten dit drieluik af met 2 spelers die niet zouden misstaan op mijn verlanglijstje van spelers die tijdens de wintermercato onze ploeg komen versterken, maar hoe realistisch is dit? Het zal wel geen toeval zijn dat het 2 spelers betreft met een verleden op de Freethiel. De eerste heeft bij Sporting Charleroi geen basisplaats, maar hij valt regelmatig in en is tijdens die invalsbeurten soms belangrijk met een assist zoals tegen KV Mechelen afgelopen woensdag en af en toe pikt hij ook wel zijn goaltje mee. Daan Heymans, want over hem hebben we het, is na een Italiaans ommetje weer op Belgische bodem beland, maar op een basisplaats heeft hij zich bij Mazzu nog niet kunnen verheugen. Nochtans zou Daan in het huidige SK Beveren niet misstaan, maar of de Kempenzoon zit te wachten op een aanbieding vanuit Vlaanderen, geen idee. Dichterbij huis kan een argument in het voordeel van SK Beveren zijn, maar indien hij daar gevoelig voor is, was hij waarschijnlijk nooit naar Italië vertrokken. Een half jaar contract overnemen van Charleroi lijkt mij voor Bolt niet onoverkomelijk, maar een deal kan pas slagen als de 3 betrokken partijen hem zien zitten.

Scoren is een groot probleem voor SK Beveren dit seizoen. In Waregem zit er wel een die dat bij momenten met zijn ogen toe doet, maar haast even zoveel keer of meer mist hij onbegrijpelijk. Ik ben niet op de hoogte van wat er aan de hand is met Zinho Gano, maar mij lijkt hij volledig uit beeld bij Zulte-Waregem en dat is op zijn minst bijzonder vreemd te noemen. Plooien kunnen uiteraard altijd glad worden gestreken of zou het met een vervelende blessure te maken hebben dat hij zelfs de bank niet meer haalt. In de veronderstelling dat SK Beveren interesse zou hebben en wees gerust, het prijskaartje zal niet mis zijn, zie ik hier nog een ander struikelblok. De voorbije weken heeft SK Beveren zich, weliswaar nog op een afstand van 6 punten, in het debat gemengd voor de prijzen en in Waregem zal men Zinho liever niet naar een "concurrent" zien verhuizen.
Van de derde Beverse speler met een Bevers verleden die niet zo ver uit de buurt zijn bankrekening flink gespijsd ziet worden (Michael Frey), kan ik onmogelijk aannemen dat er een terugkeer naar de Freethiel inzit, maar blijven dromen is niet verboden uiteraard! Bah, ik zou met 2 van de 3 ook al heel tevreden zijn hoor! En toch blijf ik ook vinden dat men niet te zot moet doen en een halve ploeg kopen, want hoeveel kwaliteiten deze spelers ook hebben, een aanpassingsperiode is voor elke nieuwkomer onontbeerlijk en daarvoor is er te weinig tijd.

PVW.