StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* We zouden het bijna vergeten!
We worden dezer dagen om de oren geslagen met allerlei jaaroverzichten, het ene al wat uitgebreider dan het andere en dat gaan we lekker niet doen, maar op deze laatste dag van het jaar past zeker een korte terugblik op wat 2023 voor de supporters van SK Beveren in petto had.

De play-offs van vorig seizoen begonnen met een "fatale" valse noot (een kansloze 3-0 nederlaag in Roeselare tegen Club Nxt), maar van de resterende 27 punten die er daarna nog te verdienen waren, werden er liefst 25 geoogst en dat was bijzonder knap. Enkel op de zevende speeldag van de play-offs raakten onze Leeuwen in Molenbeek niet voorbij RWDM of de titel was een feit geweest. Het kampioenschap op één puntje na missen in een seizoen dat er uitzonderlijk maar een ploeg zou promoveren en in de wetenschap dat de nr3 van het eindklassement dat seizoen Beerschot maar liefst 19 punten minder had dan SK Beveren, het is een gevoel dat toch nog even zal blijven hangen. Dat we met Barry de topschutter in de CPL hadden en op een na de beste defensie, zegt genoeg over het buitengewoon fantastisch seizoen dat achter ons ligt. Enig smet op deze pracht jaargang was dat op het einde van de reguliere competitie tegen o.a. SL16 en Jong Genk totaal onnodig gelijk werd gespeeld en daar mochten onze Leeuwen zich nog het meest gelukkig mee prijzen en misschien zijn dat achteraf bekeken wel cruciale punten geweest. We mogen evenmin vergeten dat SK Beveren vorig seizoen op een haar na de latere bekerwinnaar Antwerp uitschakelde, want was er in de 85ste minuut niet de onfortuinlijke interventie van Tshimanga die met een owngoal voor de 2-2 zorgde, dan hadden we haast zeker een andere bekerfinalist gekregen waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat het SK Beveren was geweest.

SK Beveren zal 2023 afsluiten met een mooie 12 op 12, maar net als vorig seizoen, begon ook deze jaargang van de CPL rampzalig. De Directie van SK Beveren startte naar eigen zeggen met stijle ambities aan het huidige seizoen, maar de geloofwaardigheid bij de fans stond vanaf het begin op een laag pitje. Er vertrok een container met aanvallende klasse en wat in de plaats kwam was op zijn zachtst uitgedrukt zeer twijfelachtig. Natuurlijk hebben nieuwkomes het recht op een aanpassingsperiode en dat is niet enkel bij ons het geval, maar of Çleukur, Salech of Kyeremateng ooit in de voetsporen van Barry, Mbokani, Ribeiro Costa of Hoggas zullen treden, vergeet het maar! Koyalipou krijgt voorlopig wel het voordeel van de twijfel.
Dat SK Beveren na zijn kwakkelstart weer uitzicht heeft gekregen op een mooi eindklassement, lijkt mij een straffere prestatie dan onze tweede plaats vorig seizoen gezien het lagere kwaliteitsgehalte. Veel zal nu afhangen van wat de wintermercato brengt. Met enkele doelgerichte transfers die uiteraard moeten meevallen en op dat vlak bestaan er geen zekerheden, ongeacht de naam, moet SK Beveren in staat zijn met zijn neus dichtbij de prijzenkast te geraken en wat zou dat een remonte van betekenis zijn! De voorbije 16 speeldagen hebben immers geleerd dat, ondanks het feit dat Waregem voor iedereen die het voetbal van nabij volgt, de gedoodverfde titelkandidaat was en nog steeds is, meerdere ploegen aan mekaar gewaagd zijn en iedereen van iedereen punten kan afsnoepen wat een interessante terugronde garandeert.
En net als vorig jaar kan SKB terugkijken op een zeer geslaagde bekercampagne. De 0-1 in Virton was op papier moeizaam, maar onze Leeuwen kwamen er nooit in de problemen. Op de Freethiel werd Westerlo over de knie gelegd en in de volgende ronde kwam Union er met de schrik van af. Het scoorde tweemaal in de extra tijd en ontsnapte even zoveel keer tijdens de wedstrijd met 2 ballen op het doelkader.
Samengevat : het jaar 2023 heeft de supporters van SK Beveren veel moois gebracht en ik wil nu reeds tekenen voor een vergelijkbaar 2024 en of dat met of zonder een prijs zal zijn hangt vaak af van details. Vorig seizoen was SK Beveren de meest vooruitgeschoven titelkandidaat, maar lieten we het op enkele beslissende momenten afweten. In het lopende seizoen was die favorietenrol voor Waregem en is ondertussen gebleken dat daarmee omgaan geen pretje is. Laat ons duimen dat onze Leeuwen straks in de eindfase van het kampioenschap het juiste moment weet te kiezen om uit de schaduw te treden.

Namens onze webmaster Iris en mijzelf, evenals de vrienden die ons op regelmatige basis voorzien van tips of meer, wensen we jullie voor deze avond een veilige overgang van oud naar nieuw, maar vooral een gezond, vreugdevol en sportief aangenaam 2024 toe. Deze positieve wensen zijn jullie eveneens gegund namens het bestuur en de leden van supporterscub Freethielvrienden Bornem.

PVW.