StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SKB gezelschap deze ochtend naar Campoamor vertrokken.
Niet enkel voor de Beverse spelers is een korte rustperiode achter de rug, ook voor ons, medewerkers van de website van de Freethielvrienden Bornem, is het de hoogste tijd om na een aantal wat rustiger dagen, de draad weer op te nemen.
Waarom er vanuit de club SK Beveren zo moeizaam wordt gecommuniceerd over niet eens belangrijke zaken zoals bv. is er een oefenkamp voorzien en zo ja, waar, deze morgen vonden we daar via een artikel in Het Nieuwsblad wat meer toelichting bij.
Nadat San Pedro Del Pinatar steevast de vaste locatie was voor de winterstage van SK Beveren, werd ditmaal geopteerd voor het Spaanse Campoamor en alhoewel ik totaal geen kenneer ben van Spanje, heb ik die naam wel enkele keren horen vallen tijdens mijn onze vakantie in Orihuela in oktober ll. waardoor ik er van uitga dat het niet zo ver uit de buurt is van San Pedro Del Pinatar.
Het is wel grappig om te lezen wat onze technische staf zoal van plan is met de spelers die mee zijn afgereisd naar Campoamor, in die mate zelfs dat men zich afvraagt wat ze dan wel de voorbije 6 maanden hebben gedaan. "Verbeterpunten aanbrengen in het balbezit en creëren van kansen, gevarieerder zijn in onze manier van pressen, evenals enkele meetings waarop tactische besprekingen en evauluaties van waar we naartoe willen op het programma staan", aldus coach Wim De Decker. Als leek komt het mij wat vreemd voor dat, met een ongewijzigde spelersgroep aangezien er nog geen enkele nieuwkomer mee op het vliegtuig is gestapt, dit soort zaken op het programma staan. Voorlopig wordt er dus gewerkt met dezelfde spelersgroep als voor deze winterstage en durven we veronderstellen dat deze kern zich al wel langer van bewust is welk het vooropgestelde doel is. Er staan in Spanje ook 2 oefenwedstrijden op het programma tegen een lokaal elftal en een Nederlandse tegenstander die wellicht in dezelfde buurt vertoeft, maar naar goede gewoonte wordt ook daar niet over gecommuniceerd. Verder laat De Decker zich ontvallen dat er minstens een speler bijkomt, maar voor meerdere posieties is versterking bespreekbaar. We kunnen alleen maar hopen dat eventuele nieuwkomers zo snel als mogelijk de weg naar de Freethiel zullen vinden, want het seizoen is al net voorbij halfweg en SK Beveren bevindt zich door zijn mislukte start in een positie waarin elke steek die het laat vallen, faliekant kan zijn voor een gunstige afloop van het seizoen. Of het misplaatste ambitie is of oprecht gemeend, uit het interviewtje met Wim De Decker blijkt dat hij en zijn bazen de ambitie om te promoveren nog niet hebben opgeborgen en dat leest als supporter wel prettig. Nu nog de daad bij het woord voeren en 2024 belooft op sportief vlak even genietbaar te worden als 2023.

PVW.