StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Die verschrikkelijke hoek waar de klappen vallen.
KV Oostende heeft een bijzonder moeizame heenronde achter de rug. Blijvende onzekerheid over de financiële toekomst, sportieve chaos vanaf het begin van het seizoen en ondertussen ontsloeg het ook coach Stijn Vreven. Het mag een klein wondertje heten dat de club momenteel nog, alle omstandigheden in acht genomen, op een positie staat in de rangschikking (plaats 12) die uitzicht biedt op behoud en dat zal wellicht de voornaamste doelstelling zijn van de kustboys in de resterende 14 wedstrijden. Als supporter van KVO denkt men dan, "het kan alleen maar beter worden in 2024", maar daar valt de eerste week van het nieuwe jaar absoluut niks van te merken. Zulte-Waregem kwam vorige week de Oostendse kapitein en sterkhouder Anton Tanghe afsnoepen en afgelopen zondag raakte verdediger Dapo Mebude levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval toen hij op weg was naar een vriendschappelijke wedstrijd van Oostende tegen Knokke. We zijn een supporterswebsite van SK Beveren en het is de bedoeling om hoofdzakelijk leesvoer te brengen dat betrekking heeft met onze eigen club, maar als we ongevoelig zouden blijven voor gebeurtenissen bij de tegenstander zoals die met Dapo Mebude, dan zijn we niet goed bezig.

* De voetbalwereld verliest 2 geweldige voetballers.
Gisteren maandag werd de voetbalwereld opgeschrikt door het overlijdensbericht van Franz Beckenbauer. Over Der Keizer zullen vandaag en de komende dagen de kranten vol staan, maar goed om weten is dat 2 oud-spelers van Beveren Beckenbauer van nabij hebben meegemaakt. Toen Heinz Schönberger nog in Duitsland voetbalde bij Kickers Offenbach, was Der Keizer een keer of 3 tegenstander van Heinz. Beckenbauer werd er 78, Schönberger mocht op 30 december ll. 74 kaarsjes uitblazen, maar ik denk wel dat vrouwtje Annick hem een beetje heeft geholpen.
Ook Jean-Marie Pfaff was naar verluidt zwaar aangeslagen toen hij het nieuws over het overlijden van de man die in het voetbal zowat alles had bereikt, vernam. Logisch natuurlijk, want JMP was liefst een jaar of 6 een gevierde figuur bij Bayern München en dat was uitgerekend de club met wie Beckenbauer zo vaak mocht triomferen.
Vandaag zat dan weer in het ochtendnieuws dat Françleois Janssens, beter bekend als Swat Janssens, ons op 78-jarige leeftijd had verlaten. Janssens was jarenlang smaak- en doelpuntenmaker bij Lierse en werd wel eens verward met leeftijdsgenoot en "onze" Jean Janssens.

PVW.