StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Een bescheiden en een vervelende wijziging in de kalender van SK Beveren. De wedstrijd van zaterdag 3 februari in Waregem die aanvankelijk zou beginnen om 20 uur, wordt pas om 20.30 uur afgetrapt. Een half uurtje later dus en gelukkig is het een zaterdag en geen zondag, want dat zou stukken gevoeliger liggen. En plots is aftrappen om 20.30 uur, een totaal ongebruikelijk uur voor de CPL, wel mogelijk. Waarom is dit aanvangsuur voor vrijdagavondwedstrijden onbespreekbaar? Dat zou immers veel frustraite bij supporters vermijden die op een vrijdag na het werk nog een pak kilometers moeten afleggen om hun favoriete club te komen aanmoedigen en zo ken ik er van SK Beveren alleen al redelijk wat. Overigens, om nog even bij die wedstrijd van 3 februari te blijven tussen Zulte-Waregem en SK Beveren (aftrap dus 20.30 uur), het doet mij terugdenken aan vroegere tijden toen beide clubs voor de titel streden in tweede klasse en spektakelstukken afleverden die 90 minuten lang beklijfden. Mogen die tijden van weleer de komende weken nog eens worden over gedaan?
We gaan niet te vroeg oordelen, maar Waregem is de voorbije dagen verstandig bezig geweest om de minder goed bezette posities in het elftal van voor de winterstop, doelgericht te versterken. Kapitein Anton Tanghe van Oostende, een man met toch heel wat ervaring, zelfs in eerste klasse, trekt richting Gaverbeek en bij Antwerp werd doelman Ortwin De Wolf van onder het stof geplukt. Ortwin is de afgelopen jaren wat op het achterplan geraakt bij de Great Old, maar wees gerust, hij is nog steeds een goeie keeper hoor! En wanneer schiet onze Sportieve Cel in actie? Als ze er van uitgaan dat we het de komende wedstrijden tegen SL16, Club Nxt en Francs Borains met de huidige kern nog kunnen redden, hoop ik dat we niet van een kale reis zullen terugkeren met daarbij de uiterst moeizame 2-1 winst tegen Jong Genk nog vers in het geheugen.
En nu de naam Francs Borains gevallen, ook aan die wedstrijd werd gesleuteld en met ambetantere gevolgen. De match stond tot begin deze week op het programma voor zaterdag 27 januari, maar is nu verschoven naar vrijdagavond en wat dachten jullie van het aanvangsuur, jawel hoor 20 uur.

PVW.