StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeltijd is voorbij.
Lekker ballen onder de Spaanse zon, vergeet het maar, want vanaf nu is het weer pure ernst en gaat het nog enkel over wekelijks 3 gouden punten proberen te bemachtigen. Het was gisteren wel even de wenkbrauwen fronsen toen landskampioen en bekerwinnaar Antwerp het nieuws haalde met onbetaalde facturen, uitgestelde eindejaarspremies en jawel hoor, een voorbereiding in de Belgische diepvries, terwijl wellicht het merendeel van de ploegen in de CPL de buitenlandse zon is gaan opzoeken om zich voor te bereiden op de terugronde. Kampioen spelen en overal show verkopen (denk maar aan de sage rond de Gouden Schoen en Alderweireld), maar de bediende op bureau zijn eindejaarspremie niet kunnen/willen uitbetalen, het blijft moeilijk wennen aan zulke onfrisse praktijken.

Terug naar de orde van de dag met vanavond de aftrap van de zeventiende speeldag in de Challenger Pro League. Vooraf deze bedenking : ik heb vlug even de wedstrijden van deze speeldag doorgenomen en wat deze zo interessant maakt is dat het bijna allemaal wedstrijden zijn waarbij de iets beter gerangschikte ploeg op bezoek moet bij de iets minder goed geklasseerde ploeg. Conclusie: een of meerdere verrassingen vallen niet uit te sluiten en daarbij aansluitend, als SK Beveren doet waarop de fans rekenen en dat is met 3 punten terugkeren uit Luik, zou het wel eens goeie zaken kunnen doen in het klassement.

Medekoploper Beerschot mag om 20 uur de debatten openen met een thuiswedstrijd tegen de RSCA Futures. Op papier een haalbare kaart voor de Ratten, maar die akelige beestjes hebben de voorbije weken woelige watertjes doorzwommen (een verrassende trainerswissel moeten verwerken), maar in principe weten die knagers daar wel raad mee. Bijkomend vervelend is dat de Brusselaars traditioneel een heel getalenteerd elftal tussen de lijnen kunnen brengen, niet per se met bekende namen, maar wel stuk voor stuk gasten die met een bal uit de voeten kunnen. Benieuwd hoe de Mannekens zullen reageren op het vertrek van Wieland en de aanstelling van Kuit.

Ook Club Luik – Patro Maasmechelen is een interessante partij tussen 2 clubs die sowieso bij de top6 willen eindigen, voor de Limburgers ligt die ammbitie zelfs nog een beetje hoger.

Zaterdag om 16 uur vervolgen SL16 en SK Beveren speeldag 17 in Luik. Alhoewel de jonge Rouches bij momenten verraderlijk durven uitpakken (vraag het maar aan Beerschot), mag een club met uitgesproken ambitie (en dat heeft SKB) geen excuus hebben om zich een misstap te veroorloven.

Met Club Nxt - Lommel en Lierse - Dender staan er om 20 uur opnieuw 2 matchen op het programma die onze aandacht verdienen, want indien onze Leeuwen een paar uur eerder 3 punten zouden hebben bijgeschreven kunnen ze, hetzij een stapje vooruit zetten in het klassement, hetzij wat verder afstand nemen van enkele outsiders.

De zondagmiddagwedstrijd brengt het fel geteisterde Oostende en groot titelfavoriet Waregem tegenover mekaar. Pikant detail : een weekje geleden overtuigde Waregem kapitein Anton Tanghe van Oostende om de bij momenten schitterende defensie van de koploper meer stabiliteit te geven en die ging daar graag op in, of zoals Anton het zelf omschreef, "soms moet een mens ook een keer aan zichzelf denken".

Het Waalse onderonsje tussen Seraing en Francs Borains zal hier minder aandacht krijgen, maar reken maar dat het er warm zal aan toegaan in de Vurige Stede, want beide ploegen willen wat graag hun huidige positie in de rangschikking verbeteren en daar wachten ze best niet te lang mee.

De zeventiende speeldag wordt afgesloten in Geel waar Jong Genk het ambitieuze Deinze ontvangt. Wat waren de Genkies geweldig goed in Beveren net voor het ingaan van de winterstop, maar ze vertrokken wel met lege handen terug naar Limburg en dat is dit seizoen iets te vaak het geval. Deinze is inmiddels op kousenvoeten opgeklommen naar een keurige derde plaats in het klassement en dat smaakt naar meer. Als het opnieuw punten pakt tegen Jong Genk werpt het zich op als serieus kandidaat om mee te doen voor de prijzen.

PVW.