StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPELIJK ZIJN ER LESSEN GETROKKEN.

De winterstop kwam voor SK Beveren eerder wat ongelegen, want na de winst tegen Jong Genk stond er plots een 12 op 12 in de tabellen en met zo'n rapport kan men natuurlijk wel thuiskomen. Alleen, swingen doet het voetbal van SK Beveren "nog" niet, soms wat stroef is een betere omschrijving dan soepel. Het gaat echter om keiharde "liefst" driepunters en als die kunnen worden bijgeschreven met voetbal van een iets mindere orde, is dat allemaal van ondergeschikt belang wanneer het klassement op het einde van de rit gunstig oogt.

Niks dan positieve berichten vorige week vanuit het Spaanse oefenkamp in Campoamor. Een ruime overwinning tegen Murcia en een spectaculaire 4-4 tegen Utrecht. De reeks ongeslagen wedstrijden wordt doorgetrokken en dan is de verwachting dat SL16 uit, Club Nxt thuis en Francs Borains uit, op het eerste zicht niet per se stokken in de wielen zullen steken. Maar laten we stap voor stap zetten, te beginnen met deze namiddag om 16 uur de wedstrijd op het kunstgras van Visé tegen de youngsters van Standard. Veel kunnen we over die gasten, net zoals over de andere beloftenploegen, niet vertellen, behalve de rode draad doorheen deze 4 teams van jonge gasten, nl. er loopt daar een pak talent rond, maar dat is in het voetbal lang niet de enige vereiste om het te maken. Regelmaat is iets wat ontbreekt bij de Rouches en vandaar hun zorgelijk klassement, maar als Sl16 in zijn dagje is, let op dan, want daar kunnen ze op 'T Kiel over meepraten (alhoewel de inhaalwedstrijd die Beerschot verloor in Visé werd gespeeld).
We zijn dus gewaarschuwd, maar niet enkel door dat bewuste resultaat, want alhoewel SK Beveren tot nu toe enkel in Geel tegen Jong Genk punten liet liggen, waren de andere wedstrijden tegen beloftenploegen die overigens allemaal werden gewonnen, ver van goed. Everton Luiz is er deze namiddag zeker niet bij vanwege een schorsing, maar de kern is groot genoeg om zijn gemis te kunnen opvangen. Een betrouwbaar zicht op wie tussen de lijnen zal staan bij de aftrap hebben we niet, maar het is wel benieuwd uitkijken of de matchwinnaar van tegen Jong Genk (Jenthe Mertens) voor de tweede keer dit seizoen vanaf het begin in de basis zal staan.

Van een ding zijn we deze morgen wel al zeker : indien onze Leeuwen deze avond met 3 punten terugkeren uit Luik, doen ze een schitterende zaak in de rangschikking, want Beerschot liet vrijdagavond verrassend 2 kostbare punten liggen (1-1) tegen een gelegenheidselftal van de RSCA Futures waarbij 8 kernspelers ontbraken vanwege nog niet terug van de winterstage. We zijn blij met de geweldige prestatie van dit gelegenheidselftal van Anderlecht, maar eigenlijk zou dit niet mogen kunnen omdat het pure, niet per se bewuste, competitievervalsing is. Een compliment voor SL16, Jong Genk en Club Nxt die blijkbaar wel rekening hebben gehouden met hun sportieve verantwoordelijkheid ten opzichte van de Challenger Pro League en voor een tijdige terugkeer zorgden. Verder liet ook Patro Eisden 3 gouden punten liggen in en tegen Club Luik (1-0) waardoor het de Luikenaars naast zich moet dulden in de rangschikking.

Patrick Van Wesemael.