wedstrijd Zondag 3 december 1978 om 15.00 u.

Eerste afdeling , 15de competitiespeeldag

LIERSE SK 0 - 1 SK BEVEREN

Eddy Jaspers scoort doelpunt van het jaar.

Eddy Jaspers is sterk met zijn rechtervoet, dat weet zelfs onze nationale bondscoach.
Zondagnamiddag verraadde die rechtervoet hem nochtans op een bijna schrikwekkende manier. Tien minuten voor tijd was Eddy diep doorgedrongen op de helft van de tegenstander en wou hij de bal naar het vijandelijke strafschopgebied voortrekken.
Dag Jan. De voet van Jaspers schoof onder de bal en doelman Engelen, die reeds nauwlettend positie had gekozen om op die voorzet te anticiperen, moest warempel naar de andere hoek van zijn doel spurten. Engelen kwam echter te laat en verdween, samen met die onvoorstelbare effectbal, in de diepste hoek van het doel. Een onwaarschijnlijk doelpunt, misschien nu al de goal van het jaar, wie zal het zeggen.
Deze niet meer verwachte treffer besliste uiteindelijk over winst en verlies.
Dit resultaat werd na afloop trouwens fel aangevochten door de thuisploeg omdat trainer Staf Van den Bergh en de thuisspelers van mening waren dat zij wel degelijk een gelijkspel verdienden.
Na de rust zagen de toeschouwers inderdaad een ander, meer agressief Lierse. In tegenstelling tot de eerste helft nam de thuisploeg dan wel het heft in handen.
Voor de pauze kwamen de Pallieters echter zelden in het voetbalstuk voor.
Beveren was duidelijk sterker, was veel beweeglijker maar had tweemaal brute pech bij de afwerking.
Zo belandde op het kwartier een staalhard schot van een bij momenten ongrijpbare Albert tegen de doelpaal en even na het halfuur had ook Jaspers geen geluk toen zijn loeier op de dwarsligger uiteenspatte. Daar had Beveren beslist al een doelpuntje verdiend.
Een zonder inspiratie spelend Lierse kon daar niets tegenover zetten, zodat we met een brilscore gingen rusten.

Na de rust dus, zoals gezegd, een ander Lierse op de grasmat. Het dwong de leidersploeg nu in de verdediging maar had wel geluk toen scheidsrechter Ponnet zijn ogen sloot toen Aguas een slag toediende in het gezicht van de Beverse libero Vangenechten. Geen rood echter en zo moest doelman Pfaff attent zijn op gevaarlijke schoten van Bosch en invaller Van den Bempt. Tussendoor had Beveren ook nog eens gedreigd maar het schot van Cluytens verdween op de vuisten van Engelen. Op het moment dat de thuissupporters aanvoelden dat er meer in zat voor hun ploeg viel dus het doelpunt zoals hierboven beschreven. Een koude douche voor de thuisploeg, dat wel, maar offensief kwam Lierse toch wel wat te kort, met onder meer een zwakke Erwin Van den Bergh. SK Beveren trok zich daar weinig van aan en nam dankbaar de twee punten mee naar de Freethiel en blijft uiteraard koploper.

De ploegen :
Lierse SK :

Engelen, Dierckx, De Smet (37' Van den Bempt), Van der Borght, Hermans, Aguas, Walter Ceulemans, Frans Janssens, Soons, Aguas en Erwin Van den Bergh.

SK Beveren :
Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Vangenechten, Buyl , Baecke, Hofkens, Truyens, Cluytens, Stevens, Albert en Janssens.

Doelpunt :
80' Jaspers 0-1

Leider Beveren twee punten los.
Dat SK Beveren zondagnamiddag op het Lisp een uitstekende zaak deed, hoeft geen betoog. Geelblauw won zijn eigen wedstrijd en zag de twee dichtste concurrenten puntenverlies lijden. Antwerp speelde uit bij Lokeren 2-2 gelijk, wat best wel een mooi resultaat is natuurlijk maar Waterschei ging zwaar de boot in tegen de buren uit Winterslag, het werd daar liefst 5-1. Zo moet Antwerp en Waterschei de tweede plaats nu delen met Anderlecht en dat op twee punten van leider Beveren. De Brusselse topclub won dit weekend thuis ruim met 5-0 van een zwak Waregem, dat notabene nog geen twee weken geleden op een diefje kwam winnen op de Freethiel. Voetbal blijft een raar spelletje. Landskampioen Club Brugge, van zijn kant, blijft wat op de sukkel. Het verloor nu zelfs met 2-1 van staartploeg Charleroi en blijft zo in de middenmoot van het klassement vertoeven.