wedstrijd Zondag 18 februari 1979 om 15.00 u.

Seizoen 1978 - 1979 : Eerste afdeling, 20ste competitiespeeldag

LA LOUVIERE 2 - 4 SK BEVEREN

Erwin Albert, de verschrikkelijke sneeuwman !

Het Tivoli-terrein lag er volledig ondergesneeuwd bij maar was toch goed bespeelbaar. Bij de leiders ontbrak Bob Stevens maar dat belette niet dat Beveren furieus aan de partij begon.
We waren pas twee minuten ver toen Cluytens naar doel stormde maar door Caers foutief werd gestuit. Scheidsrechter Jourquin wees resoluut naar de penaltystip en kende Beveren zijn eerste strafschop toe van dit lopende seizoen. Heinz Schönberger achter de bal maar zijn schot werd door doelman Bjarnasson geweerd doch Heinz was er als de kippen bij om in de herneming toch te scoren : 0-1. Beveren leek de plaatselijke "wolven" op te peuzelen want in de paar minuten die daarop volgden was Janssens (tweemaal) en Hofkens dichtbij een tweede Waas doelpunt.
Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en kende al vrij vroeg succes.
Caers bracht de bal bij Rohde die Gorez de gelegenheid gaf om de bal in het dak van het doel te jagen : 1-1. De partij was nu volledig losgebarsten. Eerst werd Rohde in verdachte omstandigheden ten val gebracht, daarna was Janssens dichtbij een doelpunt en dwong Wintacq doelman Pfaff tot een uitstekende redding. Drie minuten na de Henegouwse gelijkmaker klommen de leiders weer op voorsprong. Albert slolomde door de groen-witte afweer en stak een schitterende dubbelpass in elkaar met zijn landgenoot Schönberger. Bij de afwerking kende Albert geen genade : 1-2.
In het eerste halfuur deed de Beverse topscorer trouwens zowat alles wat hij wou en voelde zich blijkbaar zeer goed op de besneeuwde grasmat. Tot aan de rust kon Beveren enkele pogingen van een geestdriftig La Louvière in de kiem smoren zodat we met een 1-2 gingen rusten.
Ook na de herneming bleven de emoties hoog oplaaien. De Bolle werd door Jaspers foutief van de bal gehouden maar Jourquin liet doorspelen en had dus duidelijk de boter gegeten bij de plaatselijke aanhang. De thuisploeg bleef echter komen en kwam net voor het uur verdiend op gelijke hoogte. Thordarsson werd door Dardenne bediend, schakelde daarna Buyl uit en knalde keihard met zijn linker binnen : 2-2 en Tivoli in lichterlaaie. De thuisploeg leek tevreden met deze tussenstand en liet wat stoom af, zowaar een verkeerde berekening tegen dit geroutineerde Beveren. Twintig minuten voor tijd buitte Albert een misverstand tussen Caers en De Vriese handig uit om geelblauw opnieuw op voorsprong te brengen : 2-3. Het toch al zestiende competitiedoelpunt van deze onvolprezen Erwin Albert. Ruim tien minuten voor tijd leed Eddie De Bolle balverlies net buiten het strafschopgebied waarna Janssens doelman Bjarnasson het nakijken gaf : 2-4 en wedstrijd gespeeld. Een felbevochten zege voor een professioneel ingestelde en werklustige leidersploeg dat nog steeds vier punten voorsprong heeft op de naaste achtervolger Anderlecht. La Louvière van zijn kant , blijft in acuut degradatiegevaar.

De ploegen:
La Louvière:

Bjarnasson, De Vriese, Govaert, Caers, Wintacq, Depluvrez, Thordarsson, De Bolle, Gorez, Rohde (64' Leghait) en Dardenne.

SK Beveren:
Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Vangenechten, Buyl , Baecke (80' Wissmann) , Hofkens, Schönberger, Truyens, Cluytens, Janssens en Albert.

Doelpunten:
3' Schönberger 0-1 (strafschop), 15' Gorez 1-1, 18' Albert 1-2, 59' Thordarsson 2-2, 70' Albert 2-3, 79' Janssens 2-4.

Gele kaarten:
De Vriese

Scheidsrechter:
Jourquin

Toeschouwers :
10000

Robert Goethals: "Ik verwacht geen fysische inzinking."
Met de week gaan steeds meer mensen in de titelkansen geloven van dit wonderlijke SK Beveren.
De spelers zelf schijnen daar nog weinig over te spreken. Technisch directeur Robert Goethals vertelt : "Er staan nog 14 wedstrijden op het programma, we leven van match tot match. Verschillende voetbalkenners voorspellen ons een fysische inzinking maar ik geloof daar eerlijk gezegd niet in. Natuurlijk zal het zwaar worden met de Europese wedstrijden en ook nog de Belgische beker maar ik vrees vooral een mentale inzinking. Hoe zullen de jongeren reageren op een eventuele nederlaag? Zullen ze niet zo aangeslagen zijn zodat de hele ploeg plots in elkaar stuit? Die nederlaag tegen Waregem hebben we destijds erg goed kunnen opvangen, maar het is de vraag of dat een tweede keer zal lukken", aldus nog Robert Goethals.