wedstrijd Zondag 11 maart 1979 om 15.00 u.

Seizoen 1978 - 1979 : Eerste afdeling, 22ste competitiespeeldag

SV WAREGEM 1 - 1 SK BEVEREN

Bob Stevens voltrekt logisch vonnis.

We zouden de waarheid geweld aandoen indien we moesten stellen dat de eerste helft er 1 was van hoge kwaliteit. Men kon het SK Beveren helemaal niet kwalijk nemen dat het weigerde om bij aanvang van de partij het initiatief te nemen. Geelblauw bepaalde rustig het tempo van de wedstrijd en dat lag zeker niet aan de hoge kant.
Waregem van zijn kant probeerde zich wel offensief uit te leven maar het slaagde voor de rust toch niet in om een waardige doelkans te scheppen. Daarvoor waren de roodwitte acties veel te doorzichtig zodat Vangenechten en co geen moeite hadden om de aanvalsgolven in te dijken. Dan maar vanop afstand proberen dacht Mark Millecamps maar ook die twee pogingen leverden niets op. De Beverse leiders konden eenmaal dreigen toen Stevens door kapitein Janssens werd weggestuurd maar in plaats van de mee ingelopen Albert te bedienen, waagde Bob zelf zijn kans maar zijn schot werd gepareerd door de goed uitgekomen doelman De Jong.
Voor de rest beperkten de Beverse aanvallen zich tot hoge ballen richting Stevens en Albert maar ook Luc Millecamps en Michielsen kunnen een aardig woordje meespreken als het op hoge ballen aankomt. Toen zowat iedereen zich aan het verzoenen was met een blanke rustscore, kwam de thuisploeg op een fortuinlijke manier op voorsprong. Haleydt was op rechts doorgedrongen en schoot vanuit een moeilijke hoek op doel. Jean-Marie Pfaff kon de knal wel afweren maar via het lichaam van de toegelopen Freddy Buyl verdween de bal in doel : 1-0 en meteen het einde van een matige eerste helft.

Na de rust zagen we Beveren opnieuw voetballen met vertrouwen. Schönberger eiste weer veel ballen op en de Beverse aanvallen volgden elkaar snel op. Dat kende bijna snel succes toen Denorme balverlies leed aan Stevens die fors uithaalde. De Jong kende alle moeite van de wereld om de bal uit zijn doelvlak te houden. Waregem plooide massaal terug maar was er net na het uur toch aan voor de moeite. Een hoekschop van Cluytens zorgde voor nogal wat geharrewar waarna Stevens toch voor het orgelpunt kon zorgen met een harde loeier : 1-1, de verdiende gelijkmaker voor een drukkend Beveren. Waregem toonde duidelijk tekenen van vermoeidheid maar Beveren leek best tevreden met dat gelijkspel en liet het tempo wat zakken. Toch bleef Beveren duidelijk de betere ploeg en had het ook nog kunnen winnen. Zeven minuten voor tijd belandde een ingooi van Baecke bij Stevens die met zijn linker de bal voor doel zwiepte waar Janssens normaliter altijd scoort , ware het niet dat De Jong een wereldsave in huis had. Het bleef dus bij een al bij al niet onlogische 1-1 eindscore.
Door een 2-0 zege thuis tegen Berchem komt achtervolger Anderlecht 1 puntje dichter bij geelblauw, dus op vijf punten.

De ploegen :
SV Waregem :

De Jong, Denorme, Saelen, Luc Millecamps, Michielsen, Mark Millecamps, Haleydt, Desmet, Delesie, Bultynck en Maes (70' Hindrickx).

SK Beveren :
Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Vangenechten, Buyl, Baecke, Hofkens (75’ Truyens), Sch&ounberger, Cluytens, Stevens, Janssens en Albert.

Doelpunten :
44' Buyl (1-0 (own-goal), 62' Stevens 1-1