wedstrijd Woensdag 18 april 1979 om 20.00 u.

Seizoen 1978 - 1979 Eerste afdeling, 28ste competitiespeeldag

SK BEVEREN 0 - 0 FC WINTERSLAG

Erwin Albert mist strafschop maar Beveren loopt toch verder uit.

SK Beveren heeft woensdagavond zijn 51ste wedstrijd afgewerkt en dat in nog geen tien volle maanden. Dat dit vroeg of laat zijn sporen achterlaat, is begrijpelijk. Vorige zondag in het bekerduel tegen Club Brugge liet geelblauw een vermoeide indruk maar dat was tegen Winterslag zeker niet het geval. De leidersploeg, nog steeds zonder de geblesseerde Buyl, beukte van bij de aftrap zwaar op de bezoekende defensie en dat leverde reeds na vier minuten een doelkans op. Een voorzet van de opnieuw hard werkende kapitein Janssens werd door Baecke op doel gekopt maar doelman De Zutter was bij de pinken en dat zou niet voor het laatst zijn. Even later tikte Schönberger de bal door tot bij Cluytens maar die vlamde naast.
Daarna was het de beurt aan Janssens maar zijn lobbal scheerde de dwarsligger.
Beveren, fel aangemoedigd door het supporterslegioen, werkte ontzettend hard maar stuitte telkens op een uitstekend georganizeerde verdediging. Net voor het halfuur nog eens een flits van Cluytens maar zijn pegel werd opnieuw door De Zutter met bravoure gestopt. Vijf minuten voor de pauze beleefde de bezoekende doelman zijn hoogtepunt. Stevens speelde Albert aan maar op het moment dat de Westduitse spits wou afdrukken werd hij aangetikt door Lambrichts. Scheidsrechter Verhaeghe wees resoluut naar de stip. Erwin Albert achter de bal maar zijn klimmend schot werd door De Zutter in hoekschop geduwd. Ruststand 0-0 dus.

Bij de rust werd Stevens vervangen door Truyens waardoor Cluytens in de tweede helft voluit in de aanval kon trekken. Beveren trok dan ook opnieuw met volle moed ten aanval, op zoek naar dat verlossende doelpunt. Hofkens, opnieuw erg werklustig, slalomde over het middenveld en bediende Albert maar opnieuw verhinderde De Zutter een Bevers doelpunt. Op de Freethiel was ondertussen het nieuws verspreid dat Anderlecht op het terrein van La Louvière in het zand had gebeten waardoor de Beverse supporters hun spelers uit volle borst aanmoedigden.
De spelers zwoegden ontzettend hard maar ze geraakten maar niet voorbij die sublieme Renaat De Zutter in het bezoekende doel. Om beurten namen Albert en Hofkens de Limburgse keeper op de korrel maar die onderstreepte zijn klasse met groot vertoon. Naar het einde toe raakte Beveren toch stilaan uitgeblust en groeide de vrees voor een tegendoelpunt alhoewel de bezoekers offensief nog maar weinig hadden klaargemaakt. Die vrees bleek echter terecht want vier minuten voor tijd dook Berger plots alleen voor doelman Pfaff. De nationale doelman zag geen ander middel dan Berger omver te duwen. Zowel de grensrechter als de scheidsrechter hadden dat bemerkt maar durfden niet om de logische strafschop te geven. Wellicht speelde daar het psychologisch voordeel dat een leidersploeg geniet en meende de man in het zwart dat Beveren zo een partij niet mocht verliezen. Weinig objectief natuurlijk maar zo bleef het dus wel bij de beginscore : 0-0.

Ondanks dit puntverlies loopt geelblauw wel 1 punt verder uit op Anderlecht waardoor de voorsprong toch weer vier punten bedraagt en dit op zes wedstrijden van het einde.