wedstrijd Zaterdag 22 september 1990 om 20.00u.
Seizoen 1990-1991, 4de competitiespeeldag
KSK BEVEREN 3 - 1 FC BOOM

Overtuigende Waaslanders.

Een uitstekende grasmat, een lekker voetbalweertje en een goed gevulde Freethiel. Voeg daarbij twee uitstekende ploegen en je begrijpt dat alles aanwezig was om er een heerlijke voetbalavond van te maken en dat werd het ook.
Reeds in de eerste minuut moest doelman Vekeman plat bij een kopbal van Van Ham. De vlam zat in de pijp en de 6000 toeschouwers beleefden er pret aan. Het eerste Boomse gevaar kwam van Van Regemoortel maar de kans om de score te openen kreeg de Beverse kapitein Lodders. De Juul nam een vrije trap van Van Ham meteen over maar vond Vekeman op zijn weg. Beveren drong Boom in zijn eigen doelgebied terug en vijf minuten voor de rust gebeurde het onvermijdelijke. Van Der Heyden stuurde de bal naar Van Ankeren die op zijn beurt keurig aflegde tot bij Van Vossen en die miste niet : 1-0, een verdiende voorsprong.
Geelblauw wilde meer en kreeg het ook. Pal voor de pauze moest Vekeman een kopbal van Van Ham lossen waarna Van Der Heyden er als de kippen bij was om binnen te tikken, 2-0 en meteen de ruststand.

Na de rust verwaterde de partij enigszins. Beveren beheerste het gebeuren tot doelman De Vlieger een jeugdzonde beging en De Coninck onnodig foutief afstopte in het strafschopgebied.
Strafschop dus, en deze werd feilloos omgezet door Vereycken, twee jaar geleden nog spelend voor geelblauw. Luttele ogenblikken later schreeuwde de Boomse aanhang opnieuw voor een elfmeter toen Van Wambeke nogal verdacht werd afgestopt. Scheidsrechter Adriaensen gaf deze keer geen krimp. In de slotfase nam men bij de bezoekers de nodige risico's en werd er achteraan man tegen man gespeeld. Daarvan kon Van Vossen profiteren. Hij omspeelde nog maar eens Buana en bediende Buyens, die probleemloos de wedstrijd besliste : 3-1.

KSK Beveren komt door deze zege alleen aan de leiding en heeft nu 1 punt meer dan het trio Diest , Lommel en Sint-Niklaas.

De ploegen :
KSK Beveren :

De Vlieger, Lodders, Volckerick, Massagie, Belligh, Van Britsom, Van Ham, Buyens (88' Peersman), Van Der Heyden, Van Ankeren (82' Van Overtvelt) en Van Vossen.

FC Boom :
Vekeman, Daemen, Buana, Ndanga, Van Regenmoortel, Gijsels, Vleeshouwer (78' De Mondt), Klinge, Van Wambeke, Vereycken en Smolders (46' De Coninck).

Doelpunten :
39' Van Vossen 1-0, 44' Van Der Heyden 2-0, 55' Vereycken 2-1, 85' Buyens 3-1.

Gele kaarten :
De Vlieger, Van Vossen, Van Ham, Buana en Vereycken.

Scheidsrechter :
Adriaensen

Toeschouwers :
6000

Robby Buyens : "Overwinning met een zoete smaak."
De gelukkigste speler na afloop was misschien wel Robby Buyens. We moeten het niet onder stoelen of banken steken : Robby lag niet in de bovenste lade bij Rik Pauwels. Dat diezelfde Buyens nu met een doelpunt Boom en uiteraard ook Rik Pauwels de genadeslag toediende, bezorgde de man uit Temse binnenpretjes.
"Het is een overwinning met een zoet smaakje", begon Buyens. "De voorbije dagen werd er in de kleedkamer over niets ander meer gepraat dan over het duel met Rik Pauwels. Het was niet alleen tegen Boom dat we speelden. We hebben onze revanche gekregen en bovendien staan we nu alleen op kop. Beter kan dus niet", aldus een tevreden Robby Buyens.