wedstrijd Zaterdag 20 oktober 1990 om 20.00 u.
Seizoen 1990-1991, 8ste competitiewedstrijd
KSK BEVEREN 5 - 3 EENDRACHT AALST

Waanzinnige ommekeer !

Het was zaterdagavond geen hoogstaande partij op de Freethiel maar het was wel een duel dat alle harten sneller deed slaan. Sensatie van de eerste tot de negentigste minuut. Twee ploegen die elk op hun eigen wijze het beste van zichzelf gaven en zo de bijna 5000 toeschouwers in de ban hielden.
Van meetaf aan zat de vlam in de pijp. De secondenwijzer was amper eenmaal rondgedraaid of Lathouwers kopte de bal voorbij een wanhopig grabbelende doelman De Vlieger, 0-1. Beveren trok manhaftig op zoek naar de gelijkmaker maar het stuitte op een attente doelman De Schrijver die pogingen van Buyens, Van Ankeren en Van Der Heyden met de glimlach afweerde. Toch klom Sportkring nog voor de rust op gelijke hoogte. Carl Massagie, zaterdag een voorbeeld van werkkracht en karakter, verstuurde vanop links een strakke voorzet, die via het been van de Aalsterse verdediger De Bruycker in doel verdween. Een geluksdoelpunt dat wel, maar Beveren haalde toch opgelucht adem. Ruststand 1-1.

Na de pauze barstte de strijd in alle hevigheid los. Er waren nauwelijks vijf minuten gespeeld toen Lathouwers een misverstand tussen De Vlieger en Volckerick kon uitbuiten en zodoende zijn tweede treffer van de avond scoorde. Luttele minuten later knalde Chunga een vrije trap zowaar rechtstreeks in doel : 1-3 en de partij leek beslecht. Zeker omdat Aalst nu eenmaal de betere ploeg was en de kwikzilveren Chunga zowat alles deed wat hij wilde. Toch vergat hij op het uur om de klus volledig te klaren toen hij oog in oog verscheen met De Vlieger en dat zou Eendracht tenslotte zuur opbreken.
De tweede helft was bijna twintig minuten oud toen Van Britsom het eens vanop afstand probeerde. Via het lichaam van Nijs belandde de bal tegen de touwen : 2-3. Opnieuw een doelpunt met het nodige geluk voor geelblauw maar de partij werd wel opnieuw spannend. Zes minuten later nam Van Ham een voorzet van Van Der Heyden succesvol over : 3-3. De aanwezigen konden hun ogen niet geloven, maar het werd nog waanzinniger.
De pijlsnelle Van Ankeren flitste voorbij Nijs maar werd daarbij foutief gestopt. Scheidsrechter Elshocht wees resoluut naar de stip. Van Ankeren knalde de strafschop echter hoog over. Enkele minuten later kraakte de Freethiel in al zijn voegen toen een afgeweerde knal van Lodders tot bij Buyens belandde. Robby aarzelde niet en zette de 4-3 op het scorebord. Het spektakel was echter nog niet aan zijn einde. Kort voor het einde miste Mandiangu een unieke kans op de gelijkmaker en in de absolute slotfase bezegelde Van Britsom het lot van de bezoekers door zijn tweede doelpunt van de avond te scoren : 5-3, meteen de eindstand.
Een sensationele zege voor geelblauw dat deze avond wel degelijk aan de zijde stond van Dame Fortuna.
De opluchting was trouwens groot op de Freethiel en vooral bij trainer Boskamp, die daarmee gespaard is gebleven van een onrustige nacht.
Door de zware 3-0 nederlaag van leider Diest uit bij Boom staat Beveren opnieuw aan de kop van het klassement.
Sint-Niklaas en Diest tellen evenveel punten als de Freethielclub maar ze hebben wel 1 wedstrijd minder gewonnen. Er zijn trouwens nog twee speeldagen te gaan in het eerste periodekampioenschap.

De ploegen :
KSK Beveren :

De Vlieger, Lodders, Volckerick (60' Peersman), Massagie, Belligh, Van Britsom, Van Ham, Buyens, Van Der Heyden, Van Vossen en Van Ankeren.

Eendracht Aalst :
De Schrijver, De Wolf, Derijck, Nijs, De Bruycker (83' Eeckhout), Lippens, Lombaerts, Mandiangu, Lathouwers, Chunga en Lamin.

Doelpunten :
2' Lathouwers 0-1, 38' Massagie 1-1, 51' Lathouwers 1-2, 55' Chunga 1-3, 64' Van Britsom 2-3, 70' Van Ham 3-3, 82' Buyens 4-3, 90' Van Britsom 5-3.