wedstrijd Zondag 11 november 1990 om 15.00 u.
Seizoen 1990-1991 tweede afdeling, 10de competitiespeeldag
KSK BEVEREN 5 - 1 SK LOMMEL

Wervelende show.

De 5000 aanwezige voetballiefhebbers werden door een subliem acterend Beveren vergast op een wervelende show. Gedurende ruim 1 uur diste geelblauw voetbal op dat topklasse waardig was.
In die periode werden de bezoekers van Lommel gewoonweg van het terrein geveegd. Enkel in het laatste halfuur konden of mochten de Limburgers zich wat in de wedstrijd voetballen. Het eerste doelgevaar kwam er reeds na vijf minuten toen Van Vossen werd weggestuurd door Van Ankeren die op zijn beurt Van Ham bediende. Maurice, de beste man tussen de lijnen, legde af voor Buyens die in 1 tijd afdrukte. De bal ketste echter via de doelpaal weer terug in het veld. De Waaslanders waren niet aangeslagen door deze tegenslag en bleven beuken op de bezoekende defensie. De Limburgers keken bij hun verweer niet op een overtreding maar werden door het lakse optreden van scheidsrechter Dombret wel een handje toegestoken. Toch zou Beveren na twintig minuten de score openen op een vrije trap. Van Der Heyden zwiepte voor doel waar Peersman fraai binnenkopte : 1-0.
De ban was gebroken. De Beverse pletwals bleef doorstomen en vijf minuten voor de pauze tilde Van Der Heyden Beveren op een 2-0 voorsprong na een snel uitgevoerde vrije trap. Nog voor de rust werd de partij beslecht toen de bezoekende defensie in buitenspel van Van Vossen geloofde maar het was skipper Lodders die aan de andere kant vrije doorgang kreeg en de 3-0 op het bord bracht. Tussenin had doelman Hanssen ook nog doelpunten vermeden van Van Ham en Van Vossen. Ruststand 3-0 dus en dit na een spetterende eerste helft.
De eerste kans in de tweede helft was voor Lommel. Doelman De Vlieger was geklopt na een kopbal van Dries maar Van Britsom sprong zijn doelman bij. Na deze fase nam Beveren opnieuw het heft in handen waarbij veldheer Van Ham zo wat deed wat hij wou. De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Van Der Heyden een twintigmeter knal door de winkelhaak joeg : 4-0. Daarvoor was Van Vossen ook nog eens tweemaal dichtbij een doelpunt geweest. Nog voor het uur stonden er forfaitcijfers op het bord en dit door een rake kopbal van Lodders, het tweede doelpunt in de partij van de "Juul". Na de 5-0 nam Beveren begrijpelijk wat gas terug en zo kon Lommel wat terug doen. Dat leidde dan ook tot de eerredder toen invaller Gijbels de rebound na een gemiste strafschop van Grabo kon binnentrappen : 5-1.
Verder kwamen de bezoekers niet meer. De partij werd in de slotfase nog ontsierd toen Van Ankeren en Berx in elkaar haakten en nadien allesbehalve lief waren voor elkaar. Scheidsrechter Dombret trok voor beiden de rode kaart maar hij had beter voordien wat resoluter geweest. Het kon echter de pret op de Freethiel niet verstoren want KSK Beveren heeft de eerste periodetitel beet en is alvast verzekerd van een eindrondeticket.

De ploegen :
KSK Beveren :

De Vlieger, Peersman, Lodders (89' Jegers), Massagie, Belligh, Buyens, Van Britsom, Van Ham, Van Der Heyden, Van Vossen (73' Van Overtvelt) en Van Ankeren.

SK Lommel :
Hanssen, Plessers, Berx, Vanaken, Giellis (67' Gijbels), Bogaerts (83' Schepens), Haagdoren, Dries, Mukanya, Grabo en Peeters.

Doelpunten :
20' Peersman 1-0, 39' Van Der Heyden 2-0, 44' Lodders 3-0, 54' Van Der Heyden 4-0, 58' Lodders 5-0, 73' Gijbels 5-1.