wedstrijd Zaterdag 17 november 1990 om 20.00 u.
Seizoen 1990-1991, tweede afdeling, 11de competitiespeeldag
SK SINT-NIKLAAS 1 - 6 KSK BEVEREN

Edwin, de verschrikkelijke !

De 9000 toeschouwers, voor het grootste gedeelte supporters van Beveren, hebben waar gekregen voor hun geld. De Wase derby tussen de nummer twee en de leider loste alle verwachtingen in.
Technisch goed voetbal en veel doelpunten, helaas voor de thuisaanhang niet echt goed verdeeld.
Bij het zien van de naakte cijfers denkt men wellicht dat Beveren zaterdagavond in de gietende regen de Klaasjes zonder pardon van het veld heeft gespeeld. Het weerwerk van de thuisploeg was nochtans stukken beter dan de uitslag laat vermoeden. Uiteraard was het bezoekende geelblauw technisch veel verfijnder en vooral veel sneller dan Sint-Niklaas. Walter Elegeert, coach van de thuisploeg, weigerde zich aan de tegenstander aan te passen en liet zijn verdediging op 1 lijn spelen. Tegen een supersnel counterend Beveren is dit echter om grote problemen vragen. Van Ankeren had al vroeg in de partij kunnen scoren maar het duurde toch tot halfweg de eerste helft vooraleer hij succesvol was. Edwin kopte een center van zijn spitsbroeder Van Vossen voorbij een kansloze doelman Vermeire : 0-1. De repliek van Sint-Niklaas was kordaat maar Cornet miste tot drie keer toe precisie. De partij leek dan ook gespeeld toen andermaal Van Ankeren een center van Massagie meepikte en hij de falende thuisdefensie, incluis, doelman Vermeire, voor een tweede maal te grazen nam : 0-2. Doch kwamen de Klaasjes nog voor de rust opnieuw in de wedstrijd toen Stancic, voor de rest onzichtbaar, een hoekschop wist binnen te duwen : 1-2, meteen de ruststand.

Iedereen verwachtte nog een spannende tweede helft maar na de pauze sneed het Hollandse spitsenduo van Beveren als een regelmaat van een klok door de statische defensie van Sint-Niklaas. De tweede periode was nog geen tien minuten oud toen Van Ankeren reeds zijn derde goal van de avond wist te scoren en net na het uur was de thuisploeg er helemaal aan voor de moeite toen Peter Van Vossen de 1-4 cijfers op het scorebord bracht. Er moet wel gezegd worden dat Sint-Niklaas tussen die twee doelpunten door dichtbij de 2-3 was maar Cornet vond een attente doelman De Vlieger op zijn weg. Ook na de 1-4 bleef de thuisploeg positief meevoetballen maar tegen dit Beveren was geen kruid gewassen. Net voor het ingaan van het laatste kwartier was het weer de beurt aan Edwin, de verschrikkelijke om de netten nog eens bol te zetten : 1-5 , zijn vierde van de avond en meteen ook zijn tiende treffer van het lopende seizoen. Luttele minuten later wou Van Vossen niet onderdoen voor zijn landgenoot en scoorde zijn tweede treffer van de avond : 1-6, ook de eindstand. Een zwaar verdict voor de moedige thuisploeg, die in de komende partijen zich beter zullen kunnen meten tegen tegenstanders van een gelijkaardig niveau om een goed klassement te blijven verdedigen. Daarvoor was dit KSK Beveren geen partij maar dat moet straks wellicht elke ploeg in de tweede afdeling toegeven. Er zullen, na zaterdag, immers nog weinig mensen zijn die twijfelen dat de ploeg van trainer Boskamp op het einde van de rit de kampioenstitel zal binnenrijven.

De ploegen :
SK Sint-Niklaas :

Vermeire, De Wilde, D’Hooghe (75' De Wachter), De Meyer, Maes, Cornet, Quintelier, Stancic (50' Balis), Suply, Lopicic en Notte.

KSK Beveren :
De Vlieger, Peersman (69' Volckerick), Lodders, Massagie, Belligh, Buyens, Van Britsom, Van Ham, Van der Heyden, Van Vossen en Van Ankeren (82’ Poppe).

Doelpunten :
22' Van Ankeren 0-1, 42' Van Ankeren 0-2, 44' Stancic 1-2, 53' Van Ankeren 1-3, 62' Van Vossen 1-4, 73' Van Ankeren 1-5, 77' Van Vossen 1-6.

Luk Peersman : "We hadden geen schrik".
Uitbundigheid troef in de bezoekende kleedkamer na de ruime Beverse zege. Zingende spelers en breedlachende begeleiders. "We hebben het hier properkes opgelost", stelde Luk Peersman , die dus opnieuw aan de aftrap verscheen. "Schrik van Sint-Niklaas hadden we eerlijk gezegd niet. Onze trainer had de sterke maar ook de zwakke kanten van de ploeg aangegeven en vooral de zwakke kanten werden vanavond blootgelegd. Ik mag wel zeggen dat het eerder een gemakkelijke overwinning is geworden. Onze spitsen zijn razendsnel en men gaf hen de ruimte die ze graag hebben. Dat was om problemen vragen en die hebben ze dan ook gekregen. Verder is het zo dat onze doelman op de belangrijke momenten een uitstekende redding in petto had. Zo stopte hij Cornet, die de 2-3 aan de voet had. Dat was misschien wel het moment van de partij want kort daarop puurden we een vierde doelpunt via Van Vossen", aldus nog een uiterst tevreden Peersman.